1000 ekstra grensevakter i England

0
68

Det engelske Arbeiderpartiet har startet valgkampen og et viktig område i den sammenhengen er sikkerhet og økt sjekk av de som kommer til landet. De ønsker å sjekke de som kommer til landet grundigere gjennom å ansette 1000 ekstra grensevakter.

Finansieringen av dette skal gjøres gjennom å legge en avgift på 10 pund på besøkende fra 56 forskjellige land. Vi fra Norge blir i førte omgang ikke berørt av den nye avgiften, men vi kommer helt klart til å merke at det blir mer omstendelig å komme inn i landet.

England har ved flere anledninger økt prisen på visum, for å prøve å demme opp for økt trykk på grensene. Et visum koster nå 83 pund og det begynner å bli dyrt og det til omtrent samme kost som til USA. Den nye prisen har ikke ført til nedgang i trafikken.

Årsaken til problemene ved grensen er asylsøkere og ulovlig innvandring, pr nå har England 175 000 avviste asylsøkere som de ikke har kapasitet til å sende hjem. Det tilsvarer omtrent befolkningen i Trondheim og det sier en god del om omfanget på problemet.

Arbeidspartiet i England foreslår med andre ord at alle andre skal betale for deres kapasitet for å sende hjem asylsøkere, ikke som det ligger i forslaget for å øke vår felles sikkerhet.

De som skal betale avgiften er statsborgere i land som nyter en «visa waiver» et system av fast-track tillatelser, vil dette mer en dekke utgiften på 45 millioner pund om er kostnaden for flere ansatte.

Så mange som 5,5 millioner reisende i året vil være underlagt den nye avgiften – mer enn to av fem av de fra Amerika, med australiere og kanadiere de neste største gruppene.

tabola

No posts to display