Williams har kunngjort at de er åpne for å selge sitt Formel 1-lag i nær fremtid. Frank Williams har også stipulert en pris på 145 millioner dollar for laget.

Det britiske laget har vunnet 114 Grand Prix , syv førermesterskap og ni konstruktørmesterskap i deres tid i F1. Torsdag kunngjorde Williams tap på 13 millioner pund for 2019, med et inntektstall fra året før. «Styret i WGPH [Williams Grand Prix Holdings] vil gjøre en gjennomgang av alle de forskjellige strategiske alternativene som er tilgjengelig for selskapet, «sa Williams i en uttalelse.

Les: Denne modellbilen koster det samme som en ny bil

» Alternativer som blir vurdert inkluderer, men er ikke begrenset til, å skaffe ny kapital til virksomheten, et salg av en minoritetsandel i WGPH eller en avhending av en majoritetsandel i WGPH, inkludert et potensielt salg av hele selskapet.

«Selv om det ikke er tatt noen beslutninger om det optimale resultatet ennå, for å lette diskusjoner med interesserte parter, kunngjør vi en start på en ‘formell salgsprosess’.

«Selskapet tar ikke på dette tidspunktet imot tilbud og bekrefter at det er i foreløpige diskusjoner med et lite antall parter om en potensiell investering i selskapet.

«Det kan ikke være noen sikkerhet for at et tilbud vil bli gitt, og heller ikke om vilkårene som et tilbud vil bli gitt.» WGPH-styret forbeholder seg retten til å endre eller avslutte prosessen når som helst, og hvis den gjør det vil det gjøre en kunngjøring som passende.

«WGPH-styret forbeholder seg også retten til å avvise enhver tilnærming eller avslutte diskusjoner med enhver interessert når som helst.» Mens selskapet har stått overfor en rekke utfordringer, forblir Williams for tiden finansiert og klar til å gjenoppta racing når kalender tillater i 2020.

«WGPH-styret mener at den strategiske gjennomgangen og den formelle salgsprosessen er den riktige og forsvarlige tingen å gjøre for å ta tid å vurdere et komplett spekter av alternativer og sette Formel 1-teamet best mulig mulig posisjon for fremtiden. «

f7.no -> adds
tabola