Vil du vise fram underlivet?

0
315
Advertisement

Har du lyst til å ta en selfie av underlivet? Nå er muligheten kommet! I fotoboksen Viva la Vulva kan du selv ta bilde av din vulva, og dermed bidra til en fargerik samling anonyme bilder som viser hvor forskjellige våre underliv er.

26. april lanserer Skeiv Verden og Sex og samfunn fotoprosjektet Viva la Vulva. Målet er å samle inn anonyme bilder av vulvaer for å vise frem mangfoldet av underliv i Norge.

Hvordan ser et underliv egentlig ut? Ideen om å dokumentere mangfoldet av underliv startet i Danmark, hvor Kussomaten ble lansert i 2011. Kussomaten er en stol med hull i og under stolen er et kamera som fotograferer underlivet. Nå har vi fått vår egen Kussomat, og den har fått navnet Viva la Vulva.

 

Selfiebua for din vulva

I selfiebua Viva la Vulva kan du ta bilder av din vulva. Målet er å opplyse og styrke kjennskap til kroppen, og videre også skape debatt og oppmerksomhet rundt seksuell helse.

Vulva er de ytre kjønnsorganene, eller de ytre kjønnsleppene, og alles vulva er ulike. Dette er det få som vet, sier Maria Røsok, daglig leder ved Sex og samfunn, Norges største senter for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter. I fjor henvendte nesten 50 000 seg til senteret med spørsmål knyttet til kropp, sex og seksuell helse.

– Hver dag blir vi kontaktet av unge som lurer på om de ser «normale» ut nedentil. Alle er forskjellige, også i underlivet, men likevel har mange en oppfatning av at de er unormale, noe som kan gi komplekser og dårlig selvtillit. Noen, og stadig flere, går til og med så langt som å vurdere eller gjennomføre intimkirurgi, sier Røsok.

 

Hva er et normalt underliv?

Generalsekretær i Skeiv Verden, Susanne Demou Øvergaard legger til at underliv er like forskjellig som menneskers ansikt.

– Alle er normale. Ved å ta selfie av underlivet og dermed bidra til å vise mangfoldet, kan vi også knuse myten om det perfekte underlivet som for eksempel pornoindustrien har vært med på å konstruere. Ikke alle er glattbarberte og symmetriske nedentil, sier hun.

Fotoboksen er støttet av Fond for gode formål, og bildene som tas skal brukes i opplysningsarbeid og skal hjelpe oss med å få frem hvor ulike vi er. Viva la Vulva skal etter hvert på turné for å samle inn bilder, og målet er å lage en utstilling som skal hjelpe oss med å løfte ulike problemstillinger knyttet til kropp, seksualitet, seksuell identitet og seksuell helse, og sette dette på dagsorden. Skeiv Verden håper i tillegg at prosjektet kan bidra til å sette fokus på seksualitet også for kvinner som har sex med kvinner.

Arrangørene Skeiv Verden og Sex og samfunn håper på stort oppmøte når Viva la Vulva skal lanseres på Uhørt i Oslo 26. april fra klokken 17.00. Det blir blant annet Vulvapreik med Tuva Fellmann og Luca Dalen Espseth, ledet av Camara Joof, vi får burleskshow med Carina Elisabeth Carlsen, aka. Fifi von Tassel, og kvelden avsluttes med DJ.

Og selvsagt blir det selfies, for de som ønsker det!

Kilde og foto: Skeiv verden, sex og samfunn

tabola

No posts to display