Høyaktuell spionserie på tv

0
127
Foto: FOX
Maktsyke statsledere, uetiske bedrifter og hemmelige agenter som myrder hverandre – stikkord fra nyhetsbildet, men også røde tråder i den kritikerroste nye serien «Deep State». Storproduksjonen hadde premiere på FOX mandag 23. april kl. 21.55.

FOX er kjent verden over for å ha produsert store actionserier som «Homeland» og «24».

Nå er TV-selskapet klar med sin første europeiske produksjon. «Deep State» foregår i England, Frankrike og Midt-Østen, og er en konspirasjonsthriller av den intense og adrenalinfylte sorten..

– Et europeisk «Homeland»? «Deep State» er skremmende realistisk, skriver det norske nettstedet 730.no, som har fått en sniktitt før premieren.

Lite er som du tror

Mark Strong (kjent fra «Zero Dark Thirty» og «Kick-Ass») spiller den tidligere MI6-agenten Max Easton, som har holdt sitt forrige liv hemmelig fra sin nye kone og barn.

Fortiden innhenter ham imidlertid idet det viser seg at sønnen fra et tidligere ekteskap (spilt av «Game of Thrones»-kjenningen Joe Dempsie), som han har mistet kontakt med, har fulgt i farens spion-fotspor og tilsynelatende er blitt myrdet på oppdrag i Iran.

Max reiser for å forsøke å finne ut av hva som har skjedd, men risikerer dermed å avsløre sin egentlige identitet og ødelegge sitt nye liv.

Og bak drapet på sønnen finner han et sjokkerende nettverk av løgner, grådighet og storpolitisk spill.

Liten rolle for nordmann

Allerede før første sesong er spilt ferdig, har FOX gitt grønt lys for en sesong to av dramaserien.

I England hadde serien premiere tidligere i april, der den fikk til dels svært gode kritikker.

– En slags Jason Bourne møter BBC-krimserien «The Night Manager», skriver for eksempel The Arts Desk.

Serien er innspilt i en rekke land i Europa og i Marokko, og blant øvrige skuespillere finner vi blant andre svenske Fares Fares, Karima McAdams («Vikings») og norske David Menkin i en bitteliten rolle. The Night Manager ble også spilt inn i Nord-Afrika, og vi husker alle casino-scenen fra Kairo i den siste episoden klikk her.

«Deep State» hadde premiere på FOX denne uken.

tabola

No posts to display