fredag, februar 26, 2021

Verdens helseorganisasjon med kraftig advarsel

Må lese

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det som startet med et tilfelle her og der har fått opp farten, så langt er det rapportert 8914 tilfeller av Ebola og tempoet er nå oppe i 1 000 i uken.

Verdens helseorganisasjon (WHO) hadde pressekonferanse i Genève tidligere i dag og kom med en del skremmende tall, så langt har viruset tatt livet av 4447 mennesker, nesten alle i Vest-Afrika.

WHO assisterende generaldirektør, Dr. Bruce Aylward, fortalte at antall nye tilfeller mest sannsynlig kommer til å være mellom 5000 og 10.000 i uken i løpet av et par måneder hvis ikke noe drastisk skjer. Med en dødsrate på 70% så ser det veldig stygt ut.

WHO har regelmessige oppdateringer viser tall for dødsfall som er omtrent halvparten av antall rapporterte tilfeller – 4447 fra 8914 tilfeller – men, Aylward sa at å trekke konklusjonen at dødeligheten er 50 % ville være galt. Mange dødsfall er ikke rapportert eller registrert offisielt. I de tilfeller hvor detaljerte undersøkelser er gjennomført, har det vært klart bare 30% overlever.

Det er flere grunner til at smitten øker i tempo. Arbeidet med å stanse viruset har kommet for sent i gang og foreløpig er det mer løfter om internasjonal hjelp enn faktisk aktivitet på bakken. Lokal helsevesen er ikke utstyrt eller dimensjonert for å håndtere krisen. Frykten i Vest Afrika er stor og mange velger å ikke oppsøke sykehus ved skader og sykdom.

Et kaotisk helsevesen har ført til at nettopp sykehus har vært et spredningspunkt for Ebola i en tidlig fase.  Viktigste faktor nå er likevel at Ebola har nådd flere Afrikanske storbyer.

FN har satt opp et koordinerende organ Ebola Emergency Response som for første gang nå har satt en plan for å takle spredningen. I løpet av de neste 60 dagene skal 70% av alle mistenkte Ebola tilfeller isoleres og på en trygg måte finne og begrave 70% av de døde. Planen beskrives som 70-70-60 planen.

Hvis planen gjennomføres saktere, f.eks. i løpet av 90 dager vil tallene eskalere og de innsatte resurser vil på langt nær være tilstrekkelige.

Aylward sier det er et tøft mål som det er ekstremt viktig at nås, nå som tallene fortsetter å øke, vil det være økt behov for senger og for helsepersonell til å behandle de syke. Det er en alvorlig mangel på utdannet og erfarne folk til å lede innsatsen. Gode ​​treningsprogrammer blir satt på plass, spesielt av Storbritannia og USA, » men det er fortsatt utfordringen med å få landslagsspillere på bakken som har kompetanse»

Aylward sa WHO var bekymret for den fortsatte spredningen av Ebola, særlig i hovedstedene i Sierra Leone, Guinea og Liberia – Freetown, Conakry og Monrovia. » Viruset er fortsatt i bevegelse geografisk og eskalere i hovedstedene,».

En ny strategi nå er å bygge opp mindre lokale behandlingssentre slik som Storbritannia gjør i Sierra Leone og derfra foreta oppsøkende virksomhet og hente ut syke og informere om hvilke tiltak som befolkningen selv kan gjøre.

Ebola viruset er på nippet av å komme ut av kontroll, lykkes de ikke i løpet av de neste 60 dagene kan det utvikle seg fra en Epidemi til en Pandemi og bli et globalt problem

- Advertisement -

Siste nytt

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia har Peugeot har gitt seg...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche. Scoringen kom etter et...

Bikinibabes i skiløypene

Et tilsynelatende selvmotsigende konsept lanseres på TV i disse dager. Discovery lanserer en sesong av Ex On The Beach, helt uten strand...

Steven Gerrard er ikke overrasket Celtic sjefen er ute

Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi får en ny sjef i nærmeste fremtid etter at manager Neil Lennon tidligere i dag fikk sparken...

More Articles Like This