Verdens første nettsted kom for 25 år siden

0
109

Tiden går utrolig fort når man har det gøy, 20 desember 1990 ble Tim Berners Lee World Wide Web lagt ut. På 25 år har verden gått fra å sitte i sofaen sammen og se lørdagsunderholdning til å leve et mobilt liv og irritere seg over dårlig dekning på toget.

Nettstedet gikk live på CERN og ble først tilgjengelig for andre et år senere. Siden var tørr som en brønn i California, Hr Tim Berners Lee viet det meste av sin side til en omfattende forklaring av «hypertekst».

Dette nettstedet var først og med sitt innhold la grunnlaget for internett slik vi kjenner det i dag. Tim som er kjent som mannen som oppfant world wide web har fortsatt med dette og leder i dag World Wide Web Consortium som arbeider med standardisering av Internett protokoller.

Han har for sitt arbeid for Internett fått en rekke priser og utmerkelser:

Prix Ars Electronica, Q2536791, Eduard-Rhein-teknologiprisen, The MacArthur Fellows Program, Japanprisen, Millenniumprisen for teknologi, Quadriga, Charles Stark Draper-prisen, kommandørridder av Order of the British Empire, Fellow of the Royal Society, UNESCO Niels Bohr-medaljen, Royal Medal, Mountbatten-medaljen, Fyrsten av Asturias’ pris for naturvitenskap og teknologi, EFF Pioneer Award

Her er et bilde av den første nettsiden verden har sett

first-website-cern

tabola

No posts to display