Nå dør Twitter sammen med Tesla

0
53

Tesla eier og i perioder verdens rikeste mann Elon Musk ble stor fordi han med ny teknologi kom med et håp til verden at man fortsatt kunne kjøre rundt i fine biler og redde kloden fra en miljø-katastrofe.

Men så ettersom Tesla ble mer populært, drevet frem av subsidier fra velmenende politikere og folk som ville ha en billig luksusbil begynte Musk sine særegenheter og fasistiske holdninger å komme for en dag.

Han flytter hovedkontoret til Tesla fra California til Texas fordi han kan hindre at arbeiderne organiserer seg og kan produsere biler uten tanke på miljø, helse for sine arbeidere og offentlige reguleringer.

Les: Cristiano Ronaldo og Georgina Rodriguez kjøper det dyreste huset i Portugal

Han er republikaner, støtter Putin og vil åpne opp Twitter enda mer for folk som ikke er noe bedre enn nazistene som marsjerte over barnetegninger i Oslo sentrum i går.

Bruker 450 milliarder kroner for å knuse restene av verdens demokrati og frihet.

Elon Musk er i ferd med å bli verdens farligste mann, dette fordi han er så rik at han kan bla opp 44 milliarder dollar, omtrent 450 milliarder kroner, og kjøpe en av de viktigste meningsbærerne i USA.

På fredag ble det klart han kjøpte Twitter og allerede har han startet å endre selskapet i sitt bilde. Musk sparket Twitter-sjef Parag Agrawal, finansdirektør Ned Segal og juridiske anliggender og politikksjef Vijaya Gadde.

Etter at toppledelsen fikk sparken går han nedover listen og sparker alle som ikke deler hans ideologi. Musk benyttet samme argument som Donald Trump gjorde i «the big lie» han kom med anklager over at lederne ville villede ham og at det var flere falske kontoer på plattformen enn det selskapet opplyste om.

Elon Musk var nødt til å kjøpe for i en rettsak, som var under oppseiling ville han tapt så det sang.

Les: Antonio Conte venter på en viktig telefon

Agrawal og Segal var i Twitters hovedkvarter i San Francisco da avtalen ble avsluttet og ble eskortert ut.


Før avtalen ble avsluttet, viste rapporter at Musk gikk inn i Twitters hovedkvarter onsdag med et stort glis og en porselensvask, og deretter tvitret «la det synke inn». Han endret Twitter-profilbeskrivelsen til «Chief Twit».

Han prøvde også å roe ansattes frykt for at store permitteringer kommer, og forsikret annonsørene om at hans tidligere kritikk av Twitters innholdsmodereringsregler ikke ville skade appellen. «Twitter kan åpenbart ikke bli et fritt for alle helvete, hvor alt kan sies uten konsekvenser!» Det sa Musk i et åpent brev til annonsører torsdag.

«Fuglen er frigjort,» twitret han etter at han fullførte kjøpet for 44 milliarder dollar torsdag, og refererte til Twitters fuglelogo i et tilsynelatende nikk til hans ønske om å se at selskapet har færre grenser for innhold som kan legges ut.

Musk har indikert at han ser på Twitter som et grunnlag for å lage en «super-app» som tilbyr alt fra pengeoverføringer til shopping og turprat. Men Twitter sliter med å engasjere sine mest aktive brukere som er avgjørende for virksomheten. Disse «tunge tweeterne» står for mindre enn 10 % av de månedlige totale brukerne, men genererer 90 % av alle tweets og halvparten av den globale inntekten.

Sagaen er over
Musk/Twitter-sagaen begynte 4. april i år da Musk avslørte en eierandel på 9,2 % på Twitter, og ble selskapets største aksjonær. Verdens rikeste person sa da ja til å bli med i Twitters styre, bare for å bulke i siste liten og tilby å kjøpe selskapet i stedet for 54,20 dollar per aksje.

I ukene som fulgte, klaget Musk offentlig over Twitters spamkontoer, og advokatene hans anklaget deretter Twitter for ikke å etterkomme forespørslene hans om informasjon om emnet.

Bråket resulterte i at Musk fortalte Twitter 8. juli at han avsluttet avtalen. Fire dager senere saksøkte Twitter Musk for å tvinge ham til å fullføre oppkjøpet, og avtalen så ut til å gå mot en langvarig rettskamp.

Så, den 4. oktober, akkurat da Musk skulle bli avsatt av Twitters advokater, utførte han en ny helomvending, og tilbød seg å fullføre avtalen som lovet. Det klarte han, bare én dag før en frist gitt av en dommer for å unngå å gå til rettssak.

Twitter-aksjer avsluttet handelen torsdag opp 0,3 % til 53,86 dollar, like under den avtalte tilbudsprisen. Aksjen ble avnotert fra New York Stock Exchange på fredag.

Twitter, som allerede har en nedadgående kurve på grunn av alle høyreekstreme som får neste fritt spillerom, blir nå enda verre. Store annonsører har begynt å trekke seg og folk som ønsker et normalt liv uten, trusler om vold og faenskap beveger seg bort.

Ved kjøpet av Twitter vil Tesla lide! – Elon Musk blir avslørt

Kjøper du en Tesla i dag, vel vitende om hva slags person som er største eier i selskapet, kan du ikke lenger hevde du er en demokratielskende person som er miljøbevisst. – Både Twitter og Tesla er i ferd med å dø, i hvert fall så lenge Elon Musk sitter ved roret.

Les på Popidol: Rihanna med superhelt musikk

tabola

No posts to display