Verdens best betalte fotballspillere

0
1
Erling Braut Haaland tjener fett, men ikke mest

Så mye som man ønsker å tro noe annet, at fotball spilles for gleden med å spille fotball er moderne toppfotball uforskammet sentrert rundt kalde, harde og ofte skitne penger.

Sammen med kjøpssummene som øker eksponentielt, skyter spillerlønningene skyter i været og lukrative merkevareavtaler når nye topper. Ublu pengesummer er nå det bankende svarte hjertet i det vakre spillet.

Les på Engelske klubber: Eier Todd Boehly snakker om Chelsea-prosjektet før fremtiden til manager Mauricio Pochettino avgjøres

Vi vet fra før at slike som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Kylian Mbappe tjener vanvittige summer, men selv fotballens middelmådige talenter ser ut til å tjene en liten formue.

Her er fotballens største inntekter rundt om i verden.

*Alle lønnsdata kommer fra Capology

Europas fem største ligaer

Premier League

Merket som den ‘beste ligaen i verden’, vil logikk tilsi at Premier League også har de høyeste inntektene. Premier League har den har den høyeste gjennomsnittslønnen i verden, bare slått av Saudi Pro League.

Gitt deres eksepsjonelle rikdom, er det neppe overraskende at Manchester City har den best betalte spilleren på listen. Det er Kevin De Bruyne som tjener 400.000 pund i uken. – Erling Braut Haaland ligger på andreplass med 375 000 pund i uken.

Manchester United-duoen Casemiro 350.000 pund i uken og Raphael Varane 340.000 pund i uken inne på topp fem beste Premier League-inntektene med det som de leverer om dagen, så er deres enorme lønninger et anker som hindrer klubbens utvikling. Liverpools Mohamed Salah ligger på delt tredjeplass med en ukelønn 350 000 pund.

La Liga

Det er noen få år siden La Liga satte lønnstak i ligaen, det har ført til at noen vanvittge lønninger nå har roet seg noe!. Når det er sagt, er det fortsatt noen overdådige fotballspillere i den spanske toppklassen.

Barcelonas Frenkie de Jong, tjener ufattbare 620 000 pund per uke i Catalonia. – Ikke rart klubben med store økonomiske problemer forsøker å selge.

Barca kan også «skryte av» å ha nummer to på listen i Robert Lewandowski som tjener 449 000 pund pr uke. Resten av topp fem finner du i Real Madrid.

Det er veteranene i Reals lag har blitt belønnet for sine mange år i tjeneste, med Toni Kroos som tjenter 404.000 pund per uke og Luka Modric henter hjem 362.000 pr uke per uke. Forsvarer David Alaba gjør det også ganske bra for seg selv, og tjener 373 000 pund på ukentlig basis. – Når/hvis Kylian Mbappe kommer til den spanske hovedstaden vil han skyte inn på førsteplass på listen.

Bundesliga

Ikke overraskende er det Englands kaptein Harry Kane som leder an i Bundesligaen. Oppkjøpet av den tidligere Tottenham-spissen ble sett på som et stort kupp for tysk fotball. Den produktive midtspissen belønnet med en lønn på 414 000 pund hver sjuende dag.

Bayern München sysselsetter faktisk de 11 høyest lønnede i Bundesliga, med klubblegendene Manuel Neuer 348.000 pund pr uke og Thomas Muller 348.000 pund pr uke de som er nærmest Kane.

Borussia Dortmund-spissen Sebastien Haller med 182 000 pund pr uke er den som tjener best utenfor München.

Les: Legger lønnsvinneren hos Borussia Dortmund ut for salg

Serie A
Serie A kunne en gang skilte med noen av verdens elitestjerner og rikeste fotballspillere, men de årene er forbi for lenge siden. Det sier sitt at Juventus-spissen Dusan Vlahovic tjener mer enn noen annen spiller i Italia med 215 000 pund i uken, tett fulgt av Napoli-stjernen Victor Osimhen med 212 000 pund.

Både Juventus og Inter dominerer Serie A når det kommer til økonomi. Wojciech Szczesny tjener 199.000 i uken og Alex Sandro 184.000 pund i uken. De er noe overraskende divisjonens tredje og fjerde best betalte stjerner.

Ligue 1

Det er ikke vanskelig å gjette hvem som tjener mest i Ligue 1, selv om det er ekstremt lite sannsynlig at han kommer til å tjene til livets opphold i Frankrike neste sesong. Det er selvfølgelig Kylian Mbappe. Superstjernen fra Paris Saint-Germain som alltid sutrer tar hjem forbløffende 1,19 millioner pund hver uke. Det er før du i det hele tatt vurderer sponsoravtalene og hans mange bonuser.

Det er et mektig gammelt fall ned til Ligue 1s nest best betalte spiller i Ousmane Dembele, med den tidligere Barcelona-stjernen som tjener fete 331 000 pund per uke. Lucas Hernandez er ikke så langt bak, og tar hjem omtrent 16 000 pund mindre enn Dembele hver uke.

Du må se helt ned til den 14. plass på Ligue 1 topplisten for å finne en spiller som ikke spiller for PSG. Det er skarpskytteren Wissam Ben Yedder fra Monaco som tjener 129 000 pund hver uke. For å sette det inn i en sammenheng, tjener Mbappe ni ganger mer enn ham.

Andre steder i verden
Mbappes lønn ser ganske patetisk ut sammenlignet med noen av de best betalte i det nye økonomiske kraftsenteret til moderne fotball – Saudi Pro League, finansiert av skitne diktatorpenger. Som du kanskje har antatt, tjener Cristiano Ronaldo mer enn noen annen spiller i verdensfotballen på Al Nassr med en ukelønn på 3,31 millioner pund. Det er rett og slett galskap.

Litt lenger bak ham er Al Hilals Neymar og Al Ittihads Karim Benzema 1,66 millioner pund i uken hver. Og selv Riyad Mahrez er bedre betalt enn noen fotballspiller i Europa foruten Mbappe med 865 000 pund hver sjuende dag.

Det er noen store inntekter i Major League Soccer i USA, men de er ikke i nærheten av nivåene til Saudi Pro League. Åtte ganger Ballon d’Or-vinner Messi er den ledende pengeskaperen i Nord-Amerika, men lønnen hans på 185 000 pund blekner i forhold til hans gamle rival Ronaldo.

Inntekter utenfor banen

Lionel Messi tjener omtrent 56 millioner pund i året på «andre ting» mens Cristiano Ronaldo tjener 48 millioner pund årlig.

tabola

No posts to display