Mercedes-Benz slutter helt med manuelle gir

0
124

Det er mange som synes det er slitsomt å gire, noe som gjør at færre og færre velger ny bil med manuell girkasse. – Kjøreskoler har opplæring både med og uten gir.

Mercedes-Benz har for å redusere kostnader bestemt at de fremover skal slutte med å produsere biler med manuell girkasse. – Overgangen blir gradvis og kommer i forbindelse med introduksjon av nye modeller og når eksisterende modeller får en betydelig oppgradering.

Les: Bilhjulet kan falle av under kjøring

Færre variasjoner vil hjelpe det tyske bilkonsernet med å redusere sine utgifter med 20% innen 2025.

Fallende salg
Salget av manuelle girkasser hos Mercedes-Benz har falt jevnt og trutt gjennom årene. I fjor leverte de 300 000 nye biler med manuell girkasse, som er en nedgang på 200 000 stykker på bare fire år.

I USA har det bare vært mulig å få Mercedes-Benz med automatgir siden 2015, og i Europa er det spesielt A- og B-klassen som fortsatt leveres med manuell girkasse blant personbiler. Men tiden renner også ut for at du skal ha det gøy med clutchen og en gammeldags girspak i disse modellene.

«Vi må redusere kompleksiteten. Kompleksitet gir kostnader. Vi må redusere fremtidige produkter, redusere plattformene betydelig, antall bensin- og dieselmotorer vil reduseres drastisk, og vi vil droppe den manuelle girkassen», sier Markus Schäfer, forsknings- og utviklingssjef i Mercedes-Benz, til Autocar.

Les på Sporten: Selvsagt går det dårlig når du sparker Ståle Solbakken

tabola

No posts to display