søndag, desember 5, 2021

Ungdomskilden er radioaktiv

Må lese

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

I over hundre år har folk reist langveisfra til den litte byen Punta Gorda i Florida for å drikke av en offentlig drikkefontene. Årsaken er myten om ungdomskilden «Fountain of Youth» som den spanske oppdagelsesreisende Juan Ponce de León på 1600 tallet mente han fant i Florida. Det som nå er en nedslitt, grønn flislagt drikkefontene på hjørnet av Marion og Taylor ble byget i 1926.

Stedet har vært populært siden da og i perioder har køen med ungdomssøkende turister vært så lang at kranen på grunn av slitasje måtte skiftes ut hver 6 mnd.  Vannet som kommer ut lukter råttent egg på grunn av svovel og som de fant ut for ca. 30 år siden, vannet er radioaktivt.

Byen Punta Gordia mente det beste var å stenge kilden på grunn av helsefare, men protestene lot ikke vente på seg. Det er trolig første og sikkert eneste gang mennesker har demonstrert for å få lov til å drikke radioaktivt vann som lukter råttent egg.

fountain-of-youth-punta-gorda-2[6]

Til slutt ble de enige om å åpne kilden, men henge opp et skilt med advarsel.

Bruk vann på egen risiko: Vannet fra denne brønnen overstiger maksgrensen for radioaktivitet fastsatt av «Environmental Protection Agency under Safe Drinking Water Act».

På grunn av myten om ungdomskilden nedtegnet i dagboken til oppdagelsesreisende Juan Ponce de León er det et dusin ungdomskilder i Florida, men dette in Punta Gorda er den mest populære og som mange besøkende bevitner, virker veldig godt på helsen og reverserer aldring.

Kilden med høye nivåer av radium og stygg svovel lukt kan forlenge livet til de som drikker, ifølge National Geographic, kan årsaken være innholdet av et annet mineral i vannet, nemlig Magnesium. Det som satte National Geographic på sporet var oppdagelsen av at amerikanere fikk best effekt. 80% av alle amerikanere har for lite magnesium, årsaken til det er at flaskevann ikke inneholder stoffet og at fluor som er vanlig i vannforsyningen motvirket magnesium.

fountain-of-youth-punta-gorda-3[2]

Magnesium er etter kalium det mest vanlige mineralet i kroppen. Det hjelper kroppen å regulere hjertemusklene og kontrollere høyt blodtrykk.

Verdens helseorganisasjon anbefaler å drikke vann med minst 25 milligram magnesium per liter. Ungdomskilden inneholder 46 milligram.

- Advertisement -

Siste nytt

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

More Articles Like This