Tyske nynazister avlyste etter at de tok feil tog

0
112

Medlemmer av Tysklands nynazistiske nasjonaldemokratiske parti (OD) ble tvunget til å avbryte en protest i Freiburg etter at de fikk på et tog til Mannheim ved en feiltakelse.

Demonstrasjonen var planlagt på Lørdag klokken 1430 og i Freiburg var både politi og mot demonstranter på plass, men de kom aldri.

Gruppen av OD medlemmer på 20 personer ble trolig forvirret av kaos på perrongen da toget de skulle gå om bord i allerede var fult opp av ultraradikale sosialistiske fotballsupportere på vei til fotballkamp i bundesligaen. Talmann for politiet Dirk Klose sa til The Guardian at de ikke ønsket at nazistene og de venstreekstreme fotballsupporterne skulle sitte i samme vogn og at da de for å unngå problemer ba nazistene ta med seg flagg og bannere på et annet tog til Freiburg.

OD fikk bare med seg deler av beskjeden så istedenfor å gå til en annen perrong og ta neste riktige tog, ble de bare stående og ta neste tog på samme perrong. Dette toget gikk til Mannheim.

«Jeg vet ikke hvordan det skjedde, men OD ringte oss opp og sa at de ikke kommer, og at de er på et tog til Mannheim,» sier Klose. «OD nå sier de gikk til Mannheim bevisst.»

I mellomtiden, en håndfull anti-fascistiske mot-demonstranter hadde allerede samlet seg i forventning i Freiburg, sammen med en politi kontingenten for å holde de to sidene fra hverandre. Istedenfor ble det snaps og pølse.

Nynazistene hadde tenkt å demonstrere i solidaritet med en kvinne som angivelig hadde blitt nektet tillatelse til å gå opp til eksamen i offentlig ledelse på grunn av hennes troskap til OD. Hun hadde skrevet et klagebrev til avisen Badische Zeitung.

Avlysningen ble møtt med lettelse i Freiburg. «Vi slapp de heldigvis,» sier byens varaordfører, Otto Neideck.

Til de som lurer, dette er ikke hentet fra en Monty Python rikholdige arkiv av humor, men fra virkeligheten i Tyskland hvor det ikke holder å være fotballsupporter, men supporter med en politisk agenda.

tabola

No posts to display