Amalie Olufsen kan bli Playmate of the Year 2023

0
179
Faksimile: Playboy Tyskland / Foto Ana Dias

Playboy modellen Amalie Olufsen har blitt kåret til «Miss March» av Playboy. Nå er hun kvalifisert for å konkurrere om å bli Playmate of the Year 2023 som første norske kvinne siden Lillian Müller i 1976.

Amalie Olufsen er en av fem norske kvinner som har prydet forsiden av Playboy, av de er det kun Lillian Müller og Triana Iglesias som har flere forsider for Playboy enn Amalie. Nå har derimot Amalie tatt et steg lengre enn Triana og kvalifisert seg for å kunne bli Playmate of the Year for 2023, noe kun to andre norske kvinner har klart før – Liv Lindeland (1972) og Lillian Müller (1976).

Fire Forsider

Til nå har Amalie vært på forsiden av Playboy Afrika, Playboy Australia, Playboy Mexico og Playboy Nederland. I tillegg har hun også blitt vist frem i Playboy Tyskland, Playboy Tsjekkia og den Amerikanske online versjonen av deres magasin, Playboy Plus. Den 9. Februar 2023 skaper hun derimot ny historie ved å ha blitt kåret til «Miss March» i Playboy Tyskland.

Faksimile: Playboy Tyskland / Foto Ana Dias
Faksimile: Playboy Tyskland Mars 2023 / Foto: Ana Dias

Amalie selv er særdeles stolt av muligheten til å kunne representere norge på en slik måte for et internasjonalt publikum, og sier: 

– Jeg er ekstremt stolt over å bli kåret til Miss March i Playboy Tyskland. Jeg har jobbet målrettet og fokusert med å komme meg opp og frem innad i Playboy og dette er et stort steg på veien til å nå målene jeg har satt meg for karrieren. Jeg ser frem til å kunne konkurrere med andre vakre modeller om æren å kunne titulere seg som Playmate of the Year 2023. Det vil bli gjennomført en fotoshoot med alle de 12 modellene som konkurrerer i  November, og det jeg vet hittil er at det er den fotoshooten Playboy har høyest budsjett for og at den årlig gjennomføres på en unik og spennende location, forteller Amalie.

Kvinnekamp

Den siste tiden har det vært stor debatt rundt hva kvinner som anses som «sexy» har lov til å gjøre i offentligheten. Senest forrige uke uttalte både Sophie Elise og Amalie seg på sosiale medier om hva de oppfatter som undertrykkelse fra andre kvinner og samfunnet generelt når det kommer til sitt eget kreative uttrykk.

Skjermbilde Instagram: @amalieolufsen
Skjermbilde Instagram: @amalieolufsen

– For meg er det viktig at man kan få lov å gjøre akkurat det man vil, uansett hvordan man ser ut. Om en kvinne  som kanskje ikke kan defineres som det samfunnet anser som «sexy» hadde gjort det jeg gjør, så hadde hun blitt hyllet som «modig». Men når jeg følger min egen drøm i livet, som alltid har vært Playboy, så blir jeg sett ned på av fremmede og anklaget for å være et «dårlig forbilde» eller det som verre er, jeg har ikke en usunn kropp og jeg har en ikke en usunn BMI. Hver gang jeg ser på kommentarfeltene på Facebook når en artikkel om meg er postet så er det som oftest kun negative kommentarer og personangrep fra godt voksne mennesker som dobbeltmoralsk snakker om at jeg er et dårlig forbilde for unge.. Men hvem er det som egentlig er et  dårlig forbilde? Personen som velger å jobbe med å oppnå sine drømmer, eller de som sitter bak en skjerm og snakker dritt om en ung kvinne som følger drømmene sine? Hva hadde deres barn tenkt om de så hva foreldrene deres lirte av seg av negativitet overfor en vilt fremmed? Man har bare ett liv, så hvorfor skal man ikke prøve å oppnå de drømmene sine? Uansett hva enn de drømmene er. Kropp er kunst, uansett hvilken form den har eller hvordan man ser ut. Man burde ikke bli satt i bås bare fordi man har et utseende som anses som «sexy», man burde få like mye støtte som alle andre.

Lanserer Podcast og Pizza

Det er derimot ikke kun Playboy som opptar all tiden til Amalie, snart kommer lanseringen av hennes egen limited edition pizza i samarbeid med en av de hippeste pizzarestaurantene i Oslo, Ghost Pizza, som det første kjendissamarbeidet i norge innenfor restaurantbransjen. I USA har konseptet blitt gjennomført med stor suksess av kjente navn som 21 Savage, Post Malone og David Dobrik. Det jobbes også med en podcast med arbeidstittelen «Amalie vs. Janteloven», hvor Amalie møter 10 kjente nordmenn gjennom 11 episoder for å diskutere hvordan janteloven har påvirket de og hva de tenker om jantelovens plass i det norske samfunnet med tanke på den neste generasjons mentale helse og mulighet til å kunne være akkurat den versjonen av seg selv som de ønsker.

– For meg er det viktig å få frem at man må kunne gjøre akkurat hva man selv ønsker med sitt eget liv så lenge det er noe som gjør deg lykkelig. Andres meninger og fordommer skal ikke stanse unge mennesker fra å satse på å følge sine drømmer, og jeg håper podcasten vil kunne bidra til en endring i samfunnet så unge nordmenn ikke må konformere sin egen identitet bare for å «passe inn».

Foto/Design: Privat
Foto/Design: Privat

Samarbeidet med Ghost Pizza vil lanseres om noen få uker med en fest hvor hele den norske kjendiseliten forventes å være samlet.

– Det er stort for meg å kunne gjøre et slikt samarbeid, spesielt med en restaurant som virkelig matcher min personlighet gjennom deres urbane og kreative uttrykk. Jeg har alltid vært inspirert av urban kultur og hip-hop, så jeg er takknemlig for at Ghost Pizza har gitt meg full kreativ frihet til å gjennomføre en markedskampanje som tar inspirasjon fra alle deler av min personlighet, samt at kampanjen også er inspirert av min Playboy-karriere – jeg syns det er fantastisk å motta forespørsler som er både kreative og tenker utenfor boksen, nye utfordringer som utvider horisonten min er alltid velkomne.

Amalie vs. Janteloven

Podcasten er utviklet spesifikt for Amalie grunnet hennes unike posisjon i norge som en av de, om ikke den, som de siste årene har utfordret janteloven aller mest grunnet sitt utradisjonelle karrierevalg. Podcastens produsent har stor tro på at Amalie har mye sterkt å bidra med for å bidra til en positiv endring i det norske samfunnet.

– Vi kunne ikke tenkt oss et bedre konsept for noen som Amalie. Hun har et så unikt perspektiv på hvordan janteloven føles på kroppen gjennom alle erfaringene hun har tilegnet seg gjennom de seks årene siden hun startet å satse, positivt som negativt. Hun har jobbet målrettet, hardt og stått på gjennom lange perioder med regelrett trakassering, så det gleder oss ekstremt mye å se at hun gang på gang bryter barrierer og når nye høyder i karrieren. Førsteinntrykket mange kanskje har av henne på grunn av at hun er naken i Playboy vil endres sekundet de får muligheten til å høre hvor reflektert hun er rundt seg selv, egen karriere og hvordan hun har opplevd å føle effektene av janteloven på kroppen. Modellbransjen i seg selv er ganske shady industry, noe Amalie også kommer til å kaste lys på, hun har mye å komme med der.

Faksimile: Playboy Tyskland Mars 2023 / Foto: Ana Dis
Faksimile: Playboy Tyskland Mars 2023 / Foto: Ana Dias

– Nå ryktes det at Playboy USA skal relansere den fysiske utgaven av magasinet. Med tanke på at Amalie for øyeblikket er den eneste offisielle ambassadøren for Playboys undertøysmerke basert i Europa så er det nok ikke lenge før hun er på forsiden der også. Lillian Müller har vært på forsiden av Playboy USA og internasjonalt 48 ganger, vi tror at før Amalies karriere er over så vil hun ha nådd igjen selv Lillian på adelskalenderen med tanke på hvor stor tro Playboy har på henne, avslutter produsenten.

tabola

No posts to display