Snorre Valen har kost seg hjemme i Trondheim i romjula. Nå gleder han seg til å ta fatt på jobben som politisk redaktør i nysatsingen Nidaros. Foto: Privat

Det er et litt gammelmodig navn som Amedia har valgt på sin «moderne» lokalavis for Trondheim, Nidaros. – Den «gamle» avisen Nidaros ble etablert i Trondheim i 1902 som venstreavis og holdt det gående som dagsavis til 1957. Den byttet etter flere konkurser navn til Trondheimsavisa i 1989, før siste utgave kom ut i 1990. 

Nidaros har fått med seg på laget 35 år gamle Snorre Valen som politisk redaktør. Han har lang politisk fartstid som SV-nestleder og stortingsrepresentant.

Les: Sterke illustrasjoner tar et oppgjør med New public management

I slutten av november slapp Amedia nyheten om at de bryter avismonopolet i Trondheim og lanserer avisen Nidaros. Avisen kom med sin første utgave nyttårsaften. – Det å «knuse» avismonopolet i Trondheim er noe Amedia har prøvd på før. Adressa er tilnærmet monopollist og har en meget sterk posisjon i Trøndelag.

«Dette vil jeg være med på av mange grunner. Den viktigste er at Trondheim er en ørken mediemessig. Det er fantastisk at det blir seriøs aviskonkurranse i byen. Det gir mulighet for en annen type politisk debatt» sier Valen til Medier24.

Snorre Valen var nestleder i SV fra 2015 til 2019 og har sittet på Stortinget i åtte år. Han tok ikke gjenvalg ved stortingsvalget i 2019.

– Trondheim fortjener en dedikert og nyhetsdrevet lokalavis. Vi skal sette dagsorden og være tett på innbyggere og det som skjer, sa ansvarlig redaktør Arne Reginiussen (36) i en pressemelding i november.

Les på Sporten: RB Leipzig «Det dreier seg om veldig mye penger»