The Whale får statsstøtte

0
50
Kulturminister Abid Raja

Lørdag åpnet kulturminister Abid Raja det nye Hurtigrutemuseet på Stokmarknes og hadde med seg gode nyheter av stor betydning for utviklingen av reiselivet i Norge og Nord-Norge.

I sin åpningstale kunngjorde Raja at regjeringen har funnet penger til realisering av Skrei gjennom en bevilgning av hele det statlige tilskuddet på 162 millioner kroner i Statsbudsjett for 2022. The Whale fikk også bekreftelsen en hadde håpt på:

  • Det er et fantastisk prosjekt til her i nord som trenger staten med seg. Jeg vil derfor nå annonsere at vi i Kulturdepartementet vil gi planleggingsmidler på 1 million kroner til The Whale i Andøy. For det prosjektet trenger også fremdrift, sier Raja.
  • Les: Forbyr fyllekjøring med elefant

Lover mer penger til neste år

Kulturministeren var også tydelig på at millionen til The Whale er et signal om at staten er positiv til å ta imot en ferdig søknad.

– På samme måte som vi bidro med en million til prosjektering av Skrei-museet, og altså fulgte opp med 162 millioner kroner i dag, gir jeg nå en million kroner i prosjektstøtte til The Whale-bygget, sier Raja.

– Får de ferdig sin del av prosjektering og finansiering, så vet de hva som kommer neste år. Dersom jeg er kulturminister også neste år, så kan jeg si med hånda på hjertet, at de vil stå HER i prioriteringskøen, øverst på min liste, lover Raja.

  • Jeg håper denne millionen gir de skikkelig «Whale» i seilene, sier Raja.

En avgjørende milepæl for The Whale

– Dette er en viktig merkedag for oss. Og signalene Raja gir om at staten vil ta en tredjedel av investeringene, er ekstremt viktige for oss. Nå kan vi gå de neste stegene og holde fremdriften, sier styreleder i The Whale, Benn Eidissen.

  • Realisering av The Whale vil få særdeles stor betydning, ikke bare for regionen og landsdelen, men for hele landet. Men i dag fryder vi oss også over åpninga av Hurtigrutemuseet og at Museum Nord får 162 millioner til realisering av Skrei. Om få år vil Museum Nord kunne presentere fastboende og reisende i vår landsdel en perlekjede av opplevelser med havet som fellesnevner: Lofotr i Vestvågøy, Skrei i Vågan, Hurtigrutemuseet i Hadsel og The Whale i Andøy som setter punktum, så langt nord i øygruppa og Nordland du kommer, sier Eidissen.
tabola

No posts to display