lørdag, november 7, 2020

«The Whale» dukker opp nord for polarsirkelen, blander arkitektur og miljø

Må lese

Får fansen viljen sin kan du snart lande på Sir Sean Connery

Det er en stolt tradisjon verden over å gi flyplasser navn etter kjente personer som har betydd...

Filmdebuterer!

Bjørn Eidsvåg slipper julelåt for første gang på 26 år. 26 år...

Rockelegende døde brått

Uriah Heep-keyboardist Ken Hensley er død 75 år gammel etter kort tids sykdom. Han var et sentralt...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det danske arkitektfirmaet Dorte Mandrup er valgt ut for å skape Norges neste store attraksjon. Selskapet vant i hard konkurranse med sin design for The Whale – et ambisiøst prosjekt nord for polarsirkelen som har som mål å tiltrekke seg enda flere besøkende til dette avsidesliggende området. – Hvalen ligger over 300 kilometer nord for polarsirkelen på Andøya.

Gir en enestående utsikt over det barske naturlandskapet og kysten.

Dorte Mandrups design integreres vakkert med miljøet, da den steinete strukturen sakte dukker opp fra bakken og skråner forsiktig mot sjøen. Den organiske formen skaper volum i bygningen uten å forstyrre Andenes rolige atmosfære. Denne byen på den nordligste spissen av øya er kjent som en førsteklasses hvalsafari-destinasjon, derav navnet på prosjektet. The Whale AS tiltrekker allerede 50 000 besøkende i året, det tallet vil definitivt øke.

Les på F7City: The Whale: Danske Dorthe Mandrup tegnet vinnerforslaget

The Whale inviterte store og anerkjente arkitektfirmaer som Snøhetta, BIG og Reiulf Ramstad alle finalister i konkurransen. Imidlertid var det Dorte Mandrup som vant for sin evne til å kombinere kravene til funksjonsrom med respekt for miljøet. «Prosjektet fra Dorte Mandrup er en klar vinner og oppfyller konkurransekriteriene på beste måte,» delte Børre Berglund, administrerende direktør i The Whale AS. «Det er poetisk og lavmælt og samtidig et veldig spennende og uvanlig bygg.»

Les på Popidol: Filmlegende James Dean døde i 1955, neste år skal han spille i en ny film

Beskrevet som tilsynelatende som «en gigant hadde løftet et tynt lag av jordskorpen og skapt et hulrom under», gjør Hvalens betong ytre skall for et enormt, åpent rom uten søyler. Inne er området delt mellom utstillingsplasser, kontorer, en kafé og en butikk, med store bildevinduer som gir en visuell forbindelse mellom interiør og eksteriør.

”Andøya ligger så langt nord, og er et unikt sted og Hvalen er et ekstraordinært prosjekt. Ikke bare vil vi skape arkitektur i enda et bemerkelsesverdig landskap, men vi vil også ta del i å øke forståelsen for hvaler og bevare det marine livet, sier grunnlegger og kreativ direktør, Dorte Mandrup. ”Rett her på kanten av havet vil vi markere oss i et storslått og eldgammelt landskap. Denne muligheten har et stort ansvar, som er ekstremt motiverende og inspirerende. ”

The Whale ble forventet å åpne for publikum i 2022, og er bare enda et skritt for å gjøre Arktis om til et av verdens fremste reisemål.

- Advertisement -

3 COMMENTS

Siste nytt

Får fansen viljen sin kan du snart lande på Sir Sean Connery

Det er en stolt tradisjon verden over å gi flyplasser navn etter kjente personer som har betydd...

Filmdebuterer!

Bjørn Eidsvåg slipper julelåt for første gang på 26 år. 26 år har gått siden Bjørn Eidsvåg...

Rockelegende døde brått

Uriah Heep-keyboardist Ken Hensley er død 75 år gammel etter kort tids sykdom. Han var et sentralt medlem i det britiske rockebandet...

Dette er årets mest populære spill

Among Us topper alle lister og ser ut til å bli årets mest populære spill. Spillet ble lansert i 2018, men etter...

Aksel Hennie i ny TV-serie

Aksel Hennie spiller hovedrollen i den svensk-finske thrilleren «White Wall». I serien dør tre arbeidere i en uforklarlig gruveeksplosjon, og snart...

More Articles Like This