Kåret til verdens beste fotballspiller flere år på rad og etter avsluttet karriere en av fotballens aller mektigste helt til han ble dratt ned i korrupsjons hullet til Sepp Blatter.

Den franske storspilleren mistet jobben i UEFA og nå som en del av å bli renvasket krever han å få tilbakebetalt lønn og bonuser og til dekning av juridiske utgifter i fireårsperioden han har vært utestengt – Det skal dreie seg om 72 millioner kroner.

Den tidligere presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) uttalte seg til det franske nyhetsbyrået AFP.

“Gjennom mine advokater ber jeg om at de kontraktsmessige elementer blir oppfylt”

Personer tett på Platini mener det dreier seg om 7,2 millioner euro, men meldingen sier ingenting om sum.

Les: Formel 1 – Bedre grep og større mulighet for dueller

Platinis advokat Vincent Solari sier at det juridiske arbeidet er satt i gang.

– Vi har gjort krav på det resterende beløpet av tilbakebetalingen som vi mener at han har krav på i henhold til kontrakten.

Les på F7City: Tivoli skroter Ikonisk attraksjon og lanserer samtidig en ny

Platini krever bonuser i forbindelse med fotball-EM i 2016 og lønn for perioden 2016 til 2019.

Platini ble i 2015 idømt en åtte år lang utelukkelse fra fotballen av Det internasjonale fotballforbundets (FIFAs) etiske komité. FIFAs appellkomité reduserte senere denne utestengelsen til seks år, og senere i 2016 satte Idrettens Voldgiftsrett den endelige perioden til fire år.

Platini ble utestengt på grunn av en mistenkelig overføring på to millioner sveitserfranc (18 millioner norske kroner) fra tidligere FIFA-president Sepp Blatter.

Les på Sporten: MLS sjefen forteller innboksen hans er full på grunn av Zlatan

Platini har hele tiden nektet skyld og sier at han er utsatt for et komplott. Sepp Blatter ble også idømt en lang utelukkelse fra idretten.

Michel Platini ble kåret til verdens beste fotballspiller i tre år på rad fra 1983. Han fikk også 72 landskamper for Frankrike.