Det er ingen andre land i Asia som tar livet av flere turister enn Thailand, mange peker på venstrekjøring som en årsak, men trafikkulturen er helt annerledes også. – Regelen er å kjøre så fort som mulig hele tiden. 

Hele 16.000 mennesker dør i motorsykkelulykker i Thailand hvert år, flere av dem utenlandske turister.

Les: Slutt på bompenger på Svinesund i 2020

I et forsøk på å redusere antall motorsykkelulykker stilles det nå krav til at turister som ønsker å leie motorsykkel eller vespa må kunne fremvise et gyldig førerkort. Frem til nå har det vært nok å vise pass for å leie motorsykkel eller vespa i Thailand som utlending.

Men trafikksikkerheten i landet er elendig. Thailand regnes for å være det farligste landet i Sørøst-Asia.

Verdens helseorganisasjon WHO opplyser at 22 914 mennesker døde av trafikkdødsfall i landet i 2018. Thailand har rundt 20 millioner motorsykler, som utgjør 70 prosent av omkomne (en andel som bare fortsetter å stige).

Les på Popidol: Dropper Spider-Man etter Endgame suksess og reiser til en galakse lang, langt unna

Utlendinger må ha gyldig førerkort
Nå uttaler Thailands transportminister Saksayam Chidchob at nye strengere regler for motorsykkelutleie vil bli innført rett før vinterens store turistsesong (som begynner i desember).

I følge Thethaiger betyr dette blant annet at turister som vil leie motorsykkel må vise gyldig førerkort for kjøretøyet.

På øyene er veiene i dårlig stand, spesielt i regntiden. Veiene er ofte smale og mangler advarsel og adresseskilt. Det er groper i fortauet som er vanskelig å se i regn og mørke.

Kjøretøy som leies er sjelden forsikret. Kontroller alltid kjøretøyets tilstand med utleier. Alle som leier et kjøretøy er alltid ansvarlig for skader på bilen. Skadekrav for ulykker er ofte store. Ikke la passet være i pant når du leier et kjøretøy uten en kopi av passet.

Det kreves internasjonalt førerkort
Internasjonale førerkort kan ikke skaffes i Thailand, men må skaffes før avreise til Thailand.

Norske førerkort er ikke gyldige i Thailand. Du kan få ditt norske førerkort oversatt på ambassaden og på vårt konsulat. Oversettelsen blir deretter ført til avdelingen for landtransport for å få et thailandsk førerkort. Vær oppmerksom på at bare personer med et “ikke-innvandrervisum” kan søke om et thailandsk førerkort som er gyldig i fem år. “Ikke-innvandrervisum” er ikke nødvendig for et to år førerkort. “