Tesla-aksjen gruses

0
18
Elon Musk

For bare en måned siden var Tesla aksjer oppe i 260 dollar pr aksje. – Vår felles arv Oljefondet eier Tesla aksjer pr 30.juni for 80 038 000 000 kroner. Et selskap som helt klart er på vei ned.

Vi og verdens rikeste mann en liten stund til Elon Musk tapte en god slumt med penger i nattens handel.

Les på F7: Tilbehør til Apple Watch

Aksjen falt under 200 dollar.

Mandag falt aksjen 4,8 prosent. til en kurs på 197,36 dollar – og i ettermarkedet falt aksjen 0,6 prosent. til 196,20 dollar.

– Det var to primære årsaker til prisfallet.

Først advarte Panasonic om lavere etterspørsel etter batterier, som vil bli fulgt av lavere produksjon. Panasonic jobber med Tesla på batterier.

For det andre var det negative nyheter om etterspørselen fra ON Semiconductor, som leverer brikker til elbiler.

Les på Sporten: Mike «aldri mett» Ashley, tidenes kjipeste Premier League-eier vil ha en ny klubb rett etter han har kjøpt seg opp i XXL

Chipmaker ON Semiconductor spår en nedgang i salget i fjerde kvartal sammenlignet med det tredje. Det ble brikkeprodusenten selv straffet for med minus 21,8 prosent, noe som sendte aksjen til bunns i den amerikanske aksjeindeksen S&P 500.

– På kort sikt er Tesla litt i et ‘catch 22’-dilemma. Dersom etterspørselen er litt svakere enn forventet, kan selskapet prøve å senke prisene. Det vil gå utover inntjeningsmarginen, påpeker Per Hansen.

Uansett hva Tesla gjør i dagens situasjon, kan/vil det trolig føre til negative inntjeningsrevisjoner, som for de fleste aksjer betyr kursfall. Tesla-aksjen har i en periode gått sin gang, men her og nå virker det som om aksjen følger den generelt dårlige aksjestemningen.

tabola

No posts to display