søndag, februar 28, 2021

Ta fra de fattige og gi til de rike

Må lese

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Alt er ikke bare velstand i verdens rikeste land, arbeidsledigheten stiger og har nå passert 120 000 personer, eller 4,4 % av arbeidsstokken. Så langt er det ikke satt inn spesifikke tiltak for å få ned arbeidsledigheten. Det statsbudsjettet vi nå er inne i hadde en del endringer som ikke var til gode for de arbeidsledige i landet.

De som er i jobb fortsatt føler større utrygghet for sine jobber, 49 % av arbeidstagere sier ifølge YS sitt arbeidslivsbarometer at situasjonen er blitt verre det siste året.

Ikke lenger feriepenger

Denne sommeren var siste gang arbeidsledige får utbetalt feriepenger. Det at arbeidsledige faktisk fikk penger nå er kanskje noe av årsaken til at denne endringen har skjedd uten store protester. Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson kunngjorde nemlig i fjor at regjeringen hadde fjernet feriepengene som man tjener opp ved arbeidsledighet. Enkel matematikk sier at en arbeidsledig nå får redusert sine utbetalinger med 9,5%.

Hadde du en inntekt på 400 000 før du mistet jobben får du arbeidsledighetstrygd på 62,4% av lønnen pluss, inntil nå, 9,5% feriepenger: 249 600 + 23 713 = 273 313. Med samme utgangspunkt taper du med andre ord 23 713 kroner neste år.

Regjeringen sparer ca. 1 milliard i året på dette. FRP nestor Carl I Hagen har skjønt at å ta fra de arbeidsledige og gi til de aller rikeste gjennom fjerning av formuesskatt er dårlig politikk for partiet og advarer nå resten av sitt gamle parti.

Det vil være ganske merkelig om arbeidsledige FRP velgere fortsetter å stemme med sitt parti imot sin egen lommebok. Når man i tillegg vet at Fremskrittspartiet er det partiet som har flest arbeidsledige og flest sosialklienter i forhold til sin oppslutning, burde dette være et varsko for arbeids- og sosialminister Robert Eriksson og finansminister Siv Jensen.

Et yndlingseksempel som forkjemperne for fjerning av formuesskatten bruker, er Norwegian sjef og milliardær Bjørn Kjos, som må selge aksjer for å betale formuesskatt. Etter møtet med samfunnsøkonom Thomas Piketty på Skavlan hvor han dummet seg ut om formuesskatt, burde de som er for kutt i formuesskatten kanskje finne en annet eksempel for å bygge sympati.

Den norske modellen, med relativt små forskjeller mellom folk, er en vesentlig suksessfaktor for samfunnet, for økonomien og vår anerkjennelse internasjonalt. Det er også dette som nå står i fare.

- Advertisement -

Siste nytt

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia har Peugeot har gitt seg...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche. Scoringen kom etter et...

Bikinibabes i skiløypene

Et tilsynelatende selvmotsigende konsept lanseres på TV i disse dager. Discovery lanserer en sesong av Ex On The Beach, helt uten strand...

Steven Gerrard er ikke overrasket Celtic sjefen er ute

Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi får en ny sjef i nærmeste fremtid etter at manager Neil Lennon tidligere i dag fikk sparken...

More Articles Like This