onsdag, mai 5, 2021

Ta fra de fattige og gi til de rike

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Alt er ikke bare velstand i verdens rikeste land, arbeidsledigheten stiger og har nå passert 120 000 personer, eller 4,4 % av arbeidsstokken. Så langt er det ikke satt inn spesifikke tiltak for å få ned arbeidsledigheten. Det statsbudsjettet vi nå er inne i hadde en del endringer som ikke var til gode for de arbeidsledige i landet.

De som er i jobb fortsatt føler større utrygghet for sine jobber, 49 % av arbeidstagere sier ifølge YS sitt arbeidslivsbarometer at situasjonen er blitt verre det siste året.

Ikke lenger feriepenger

Denne sommeren var siste gang arbeidsledige får utbetalt feriepenger. Det at arbeidsledige faktisk fikk penger nå er kanskje noe av årsaken til at denne endringen har skjedd uten store protester. Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson kunngjorde nemlig i fjor at regjeringen hadde fjernet feriepengene som man tjener opp ved arbeidsledighet. Enkel matematikk sier at en arbeidsledig nå får redusert sine utbetalinger med 9,5%.

Hadde du en inntekt på 400 000 før du mistet jobben får du arbeidsledighetstrygd på 62,4% av lønnen pluss, inntil nå, 9,5% feriepenger: 249 600 + 23 713 = 273 313. Med samme utgangspunkt taper du med andre ord 23 713 kroner neste år.

Regjeringen sparer ca. 1 milliard i året på dette. FRP nestor Carl I Hagen har skjønt at å ta fra de arbeidsledige og gi til de aller rikeste gjennom fjerning av formuesskatt er dårlig politikk for partiet og advarer nå resten av sitt gamle parti.

Det vil være ganske merkelig om arbeidsledige FRP velgere fortsetter å stemme med sitt parti imot sin egen lommebok. Når man i tillegg vet at Fremskrittspartiet er det partiet som har flest arbeidsledige og flest sosialklienter i forhold til sin oppslutning, burde dette være et varsko for arbeids- og sosialminister Robert Eriksson og finansminister Siv Jensen.

Et yndlingseksempel som forkjemperne for fjerning av formuesskatten bruker, er Norwegian sjef og milliardær Bjørn Kjos, som må selge aksjer for å betale formuesskatt. Etter møtet med samfunnsøkonom Thomas Piketty på Skavlan hvor han dummet seg ut om formuesskatt, burde de som er for kutt i formuesskatten kanskje finne en annet eksempel for å bygge sympati.

Den norske modellen, med relativt små forskjeller mellom folk, er en vesentlig suksessfaktor for samfunnet, for økonomien og vår anerkjennelse internasjonalt. Det er også dette som nå står i fare.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This