søndag, mars 7, 2021

Store endringer på gang for Chat

Må lese

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstrem forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

De fleste store chatteprogrammer er krypterte og vanskelig for myndigheter å lytte inn og kunne avdekke både terror og kriminelle handlinger. I og med at trusselbildet endrer seg og blir stadig mer grenseløst og for oss nært er dette er stort problem. Den generelle holdningen er at man heller godtar overvåkning og kontroll heller enn å bli utsatt for en terroraksjon.

Siste terroranslag i Paris har definitivt aktualisert dette, mange mener at krypterte meldingstjenester er grunnen til at ikke terroren ble stanset av etterretningstjenesten i Frankrike.

Storbritannias statsminister David Cameron legger ikke papp imellom når han omtaler krypterte meldingstjenester som Snapchat, iMessage og WhatsApp. Han vil forby dem og dermed også muligheten for terrorister å kunne kommunisere med hverandre i fred.

I dag kan myndigheter «lytte» til ukrypterte meldinger etter først å få tillatelse fra en domstol og da i forbindelse med alvorlig kriminalitet. Krypterte meldinger derimot trenger et samarbeid med selskapene bak meldingstjenestene og de er langt ifra imøtekommende ovenfor slike henvendelser. Så i praksis er det ikke mulig med tilgang og terrorister er helt trygge.

David Cameron sier i sin tale tidligere i dag (du kan se den under) at de ikke kommer til å tillate krypterte meldingstjenester. Det betyr at de enten må dekryptere og dermed gjøre chatten mindre sikker for brukerne eller rett og slett forbys.

Politisk sett vil det være nesten uproblematisk å få med EU på dette og da kommer Norge diltende etter.

Et spørsmål er selvfølgelig om de om holder på med kriminell virksomhet og terror bare finner nye kanaler hvis disse tjenestene enten åpnes eller forbys.

- Advertisement -

Siste nytt

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstrem forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. - Det er selvsagt coronaen som...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London rett etter du faktisk har...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO! I fjerde sesong av...

Berit Kjøll beklager at Johann Koss ikke stiller til gjenvalg

Idrettspresident Berit Kjøll beklager at 2. visepresident i idrettsstyret, Johann Koss ikke ønsker å stille til gjenvalg på idrettstinget 2021.

More Articles Like This