mandag, desember 6, 2021

Sommer sol og bikini

Må lese

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Den fryktede badesesongen nærmer seg. Det er ikke brennmaneter eller kjøttetende fisk som skremmer, men tanken på å måtte ta av seg rustningen som så trygt verner oss store deler av året. Oppkjøringen til «bikinisesongen» opptar mange, og dette er tiden for å prøve noe helt nytt som garanteres å gi de resultatene du ønsker.

Da er vi der igjen. Sikre vårtegn, i tillegg til blåveisen, er treningssentrenes bevisstgjøring på at «bikinisesongen» nærmer seg. Det er ikke alle av oss som har som vane å trekke i bikini når badetemperaturene kryper mot 17 grader, men kommersielle krefter har funnet ut at for å skremme oss skikkelig må vi påvirkes til å visualisere oss selv i de minste plaggene på klesmarkedet –  altså ble det til «bikinisesongen».

Av helt ulike grunner er både kvinner og menn innstilte på å pine seg månedsvis på ulike måter for å ta seg best ut på stranden. Dette i landet med en av klodens korteste sommersesonger. Uansett kroppsform virker det som vi alltid streber etter å få:

  • mer av noe vi liker
  • mindre av noe misliker

Dette kan være en positiv drivkraft, men når det å rigge seg klar for «bikinisesongen» blir til en jobb, kan det fort bli strevsomt hvor innsatsen blir uforholdsmessig stor i forhold til det kortvarige resultatet.

Ukeblader, kostholdsprogrammer, helseblogger og treningssentre arbeider intensivt for å binde deg til deres oppskrift på hvordan du skal bli en suksess på stranden (eller å unngå å skille seg ut). Du som er opptatt av at «bikinisesongen» raskt nærmer seg står nå i et veikryss, hvor ulike velmenende (men akk så kommersielle) aktører skal vise deg VEIEN. Troen på at det perfekte opplegget for din kropp og ditt utseende eksisterer, holder motivasjonen oppe til å velge en ny vei i krysset. I år også. Denne gangen skal jeg lykkes!

Mange «rykker tilbake til start» hver vår og setter i gang ferden på en helt ny vei med trening eller kosthold. Det kan hende at du denne gangen treffer det perfekte opplegget som løser alle dine bekymringer før «bikinisesongen», men sjansen er stor – i år også – at den nye veien ikke fører til destinasjonen du håpet på.

Bruk derfor heller energien din på å gjøre varige endringer i livsstilen som gir langsiktige positive helseeffekter. En bonus ved å fokusere på positive endringer som går over litt tid, kan være at den hysteriske»før-bikinisesongen» slutter å stjele så mye energi.

- Advertisement -

Siste nytt

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

More Articles Like This