The Daily Show var i mange år USAs viktigste arena for politisk satire og i en mediehverdag full av propaganda en leverandør av sannhet og faktiske nyheter. Jon Stewart er et meget godt eksempel på at morsomme mennesker ofte er smarte og empatiske.

Savnet var umiddelbart og stort da han sluttet i The Daily Show for ca et år siden. Bare timer etter Donald Trump aksepterte den republikanske president nominasjonen, overtok han programlederrollen i The Late Show med Stephen Colbert å levere noen sannheter til politiske tilhengere av The Donald – og han holder ikke tilbake.

“Dette landet er ikke ditt. Det var aldri det. Det finnes ingen ekte Amerika. Du eier ikke det. Du eier ikke patriotisme. Du eier ikke kristendom, ” Jon Stewart.

“Du ikke eier respekt for tapperhet og ofre fra militære, politi og brannmenn,” la han til, refererer de konservative som aktivt kjempet mot regningen for å utvide helse dekning for de som rykket ut 11 september.

Det var ufattelig deilig å ha Jon Stuart tilbake på skjermen og hadde han stilt som presidentkandidat ville han trolig vunnet over både Donald Trump og Hillary Clinton.