Istedenfor å være et samlingssted for idrettsglede er Føyka i Asker en jaktmark for blodiglene fra Q park, Norges mest aggressive parkeringsselskap. Etter at F7 publiserte artikkel om innføring av døgnparkering og parkeringssamarbeidet med Asker Skiklubb har ikke reaksjonene latt vente på seg.

Det er ikke bare i Asker folk reagerer, dette er en problemstilling som dessverre er aktuell i det ganske land, pr nå har over 2000 kommentert eller delt saken.

Føyka ligger midt i sentrum av asker og har i alle år fungert som en møteplass, stedet er slitt fordi det enda ikke er avklart hva det skal bli der i fremtiden, men vi har møtt opp. Med det meget gode arbeidet som gjøres av Asker Sentrum har interessen flyttet fra Føyka til selve gatene i sentrum og handelsstanden. Det er vesentlig flere aktiviteter der enn i Føyka som er i ferd med å bli et sort hull mitt i sentrum

Glad jeg er ferdig med Asker Skiklubb, mor som ikke lenger har små barn.

Det er Asker Skiklubb som eier området og de forvalter det nå på samme måte som en eiendoms hai ville gjøre, de har glemt at klubben er basert på frivillighet og at området ble gitt til dem i sin tid for å skape liv i et dødt sentrum og mulighet for idrettsglede for sin befolkning.

Kortsiktig tenkning og dårlig dømmekraft, far som har byttet klubb for sønnen sin.

Klubben forsvarer seg med at det benyttes som pendlerparkering hvis de ikke tar betalt og at det er noe som har tilfelle lenge.  Gjelder selvsagt ikke pendlerargumentet på andre tider av døgnet enn på dagen (mandag til fredag) og ikke om kvelden og i helgene når de fleste aktivitetene foregår. Det er også etter innføringen av døgnparkering at befolkningen i Asker har reagert. En massiv respons på sosiale medier viser hvor forbannet folk har blitt.

Det kommer ikke til å stilne før Asker Skiklubb gjør retrett og igjen innfører parkeringstider som er i samsvar med resten av kommunen, men la det ikke gå for lenge, omdømmet er allerede skadet såpass mye at det vil kreve lang tid og mye positiv innsats for å reparere, det er kanskje tid klubben ikke har.

Jeg trodde ikke det var mulig, ble sjokkert og sinna. Far fra besøkende fotballklubb

Tidligere i dag, tok vi turen ned til Asker sentrum for å sjekke aktiviteten på føyka, bildene taler for seg selv, mens det var mennesker over alt ellers var det tomt på føyka, det var som å gå inn på settet til «The last man on earth».

En klubb lever av å være en del av samfunnet og de kan ikke melde seg ut, kommer ikke mennesket først så vil ikke klubben overleve spesielt lenge. En rask ringerunde til næringsliv i nærmiljøet til Asker Skiklubb med spørsmål om de kunne tenke seg å gjennomføre aktiviteter eller sponse klubben, var tilbakemeldingen fra de vi fikk tak i sommervarmen klinkende klar. Næringslivet ønsker det, men tror ikke det er mulig å få til et godt samarbeid, de som allerede har avtaler forteller de er gamle og ikke veldig viktige for deres drift.

Gamle ildsjeler og gamle avtaler lar seg vanskelig fornye når man mister sin status. Det er forferdelig trist i være vitne til at noe som kunne vært veldig bra vanskjøttes slik at det blir uinteressant.

Rop løype hvis du vil forbi
Rop løype hvis du vil forbi
20160724_122529
Høy interesse har ført til flere baner
f7.no -> adds
tabola