Snart åpner disse hyttene i fjellet

0
14
DNTs betjente hytter byr på mange muligheter i skolenes vinterferie. FOTO: Eivind Haugstad Kleiven

Sesongstart: Se hvilke betjente DNT-hytter som er åpne i skolenes vinterferieuker.

Drømmer du om skiturer, snødekte vidder og vintermoro? Det er mange muligheter for dem som vil til fjells i vinterferien.  

– Flere av de største betjente hyttene til DNT er vinterferieåpne og mange tilbyr også aktiviteter i vinterferien. Her kan hele familien nyt en flott dag ute i fjellet og komme inn til hyttekos og fyr i peisen, sier Dag Terje klarp Solvang.  

– Våre hyttevertskap er klare til å ta imot folk! De byr pågode senger, hjemmelagede måltider og den trivelige stemningen i peisestua, forteller Klarp Solvang.  

Disse betjente DNT-hyttene er åpne i vinterferien 

Gjevilvasshytta i Trollheimen

Gjevilvasshytta er et populært tilholdssted for barnefamilier som trives seg i den koselige hytta eller ute i vakre omgivelser. Området byr på rike turmuligheter med spennende topper og lune daler. Rundt den betjente hytta blir det tilrettelagt for skileik hvor man kan delta etter eget ønske.  

Åpent i vinterferien: 17. til 26. februar og i påsken. Les mer om vinterferie på Gjevilvasshytta her

Haukeliseter

Betjente Haukeliseter er åpen året rundt og ligger ved helårsveien over Haukeli. Selv om du kan komme deg helt fram med bil eller buss har du den deilige villmarksfølelsen og fjellheimen rett utenfor vinduet. I vinterferien bor barn i grunnskolealder (til og med tiendeklasse) gratis på Haukeliseter fjellstue så lenge de er i følgeav og deler rom med en voksen. Tilbudet gjelder på ukedager (søndag til fredag) i uke 8 og 9.  Les mer om vinterferie på Haukeliseter her.

Sota Sæter i Breheimen

Sota Sæter ligger vakkert til ved innfallsporten til Breheimen nasjonalpark. Den over hundre år gamle setra, bestående av 10 eventyrlige bygninger på et flott tun, har et spesielt miljø preget av lunhet og varme. Her kan du prøve deg på randonéeturer med flotte utforkjøringer, leke og ake rundt hytta, eller teste ut milevis med langrennsløyper innover nasjonalparken.  

Holder åpent fra 10. februar til 9. april. 

Solheimstulen på Hardangervidda

En turisthytte der den gode, gamle hytteatmosfæren fremdeles sitter i veggene. Hytta ligger fint til ved østsiden av Hardangervidda nasjonalpark, helt øverst i Jønndalen i Uvdal i Numedal, og det er bilvei helt frem til hytta. Det er oppkjørte løyper i området vinterstid. Uvdal skisenter/alpinbakke ligger i nærheten.

Åpningstider vinter: 17. februar til5. mars og 17. mars til 16. april. 

Gjendesheim i Jotunheimen

Gjendesheim er et vintereldorado for lek og moro. Rett utenfor hytta kan dere bygge snøhuler og borger, ake – eller hva med en skihoppkonkurranse? Hytta tilbyr også toppturer i Jotunheimen for både nybegynnere og de med litt med erfaring. Etter en lang dag ute i snøen kan dere kose dere med badestamp, peiskos og god lokalprodusert mat.  

Åpent fra 18. februar til 1. mai.
 
Barnas turlag inviterer til vinterferie med hundespann på Gjendesheim 19. til 22. februar! 

Fondsbu i Jotunheimen

Fondsbu ligger vakkert til i Jotunheimen, med barnevennlig og variert terreng som gir mange muligheter. Bestyrer Solbjørg er kjent for å ta vare på gjestene sine og serverer fantastisk lokal mat hver dag. Med Turboteamet til Barnas Turlag på plass fra mandag til fredag i uke 8 blir det masse lek og moro! Barn fra fire år med voksenfølge kan bli med på snølek, aking, skiturer, slalom, hopprenn, snøhulegraving, spikking, matlaging på bål, quiz, historiefortelling, eventyrstund, spill, tegning og mye mer.  

Åpent fra 17. februar til 1. mai.   

Kobberhaughytta i Oslomarka

Kobberhaughytta ligger i hjertet av Nordmarka. Selv om Kobberhaughytta bare er et steinkast unna Oslos kollektivruter, vil du likevel kunne oppleve naturens ro og fred under oppholdet. Det nye sovehuset har fått en fin og moderne utforming. All overnatting må bestilles på forhånd. 

Eiksetra i Drammensmarka

Denne betjente hytta til DNT Drammen og Omegn drives at koselige Kari, og hun holder åpen kafé hver onsdag kl. 12 til 15 og lørdager og søndager kl. 11 til 16 gjennom hele vinteren. I tillegg er det mulighet for overnatting her. Det er ni sengeplasser på hytta, som du forhåndsbestiller ved å henvende deg. Her får du deilig frokost i den koselige peisestua. Eiksetra ligger ved Garsjø i Lier, og er et perfekt utgangspunkt for skiturer i Finnemarka, eller for lek og moro i akebakken på tunet. 

Olalia i Etne- og Saudafjellene

Selvbetjente Olalia i Etne- og Saudalfjellene er Haugesund Turistforenings største hytte med 45 sengeplasser og ligger idyllisk til med flott utsikt sørover mot Hauganutene. Kafeen har helgeåpent fra uke 3 til og med uke 12, (lørdag kl. 11 til 16 og søndag 11 til 15). Måltider utover det henvises til selvbetjeningskjøkkenet.  

Gaustatoppen turisthytte i Telemark 

Gaustatoppen turisthytte ligger nesten helt oppe på Gaustatoppen (1883 moh.). Fra turisthytta og Gaustatoppen har du et utrolig utsyn over store deler av Sør-Norge.  Her er det åpen kafé på dagtid fra 20. februar. 

tabola

No posts to display