Airbus A320 med nye CFM-motorer og oppovervendte vingetupper

Det er ikke slik at SAS har skjønt det er utrolig irriterende å hele tiden måtte forholde seg til et eller annet tilbud, mens du svever høyt oppe i skyene langt fra bekymringene på overflaten som gjør at selskapet fra og med i høst slutter SAS å selge taxfree-varer som tobakk, sprit og parfymer ombord på flyginger. – Årsaken er det nye moteordet «flyskam» og vekt. 

«SAS vil redusere utslippene med minst 25 prosent innen 2030. Hvert trinn på måten å nå målene og bærekraftig reise er viktig. Alle tiltak for å redusere vekten og dermed drivstofforbruket bidrar», sier visesjef i SAS’ kommersielle avdeling, Karl Sandlund i en pressemelding.

Les: Satser på pakkereiser for enslige

SAS skriver i meldingen at preferansene til kundene har endret seg over tid, og at bærekraftsspørsmålet nå er viktigere enn noen gang.

«Når taxfree-produktene forsvinner, reduseres totalvekten ombord, noe som igjen reduserer drivstofforbruk og utslipp,»

«I stedet vil SAS arbeide med løsninger for å gi reisende mulighet til å handle og få varer levert i forbindelse med reisen på en mer moderne måte,»  – Det betyr, tror vi en ordning med f.eks en butikk på bakken rett etter du har forlatt flyet. !! Rart ingen har tenkt på det før.

Les på Sporten: Sier han er lojal overfor Liverpool og ikke går til Manchester United