onsdag, mai 5, 2021

Slaver lager kattematen din

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Nestlé lager ikke bare kaffen du drikker, sjokoladen du koser deg med og vannet du får på flaske, de er også desidert størst innen produksjon av kattemat. Avsløringer om utstrakt bruk av slaver har ført til en ny storm mot selskapet. De har bestilt og offentliggjort en studie for å forsøke å bøte på sine image problemer.

Studien kom med skrekkelige avsløringer som selskapet påstår er overraskende. De lover å sette inn umiddelbare tiltak og leie inn kontrollører. Det er spesielt arbeidsinnvandrere til sjømatindustrien i Thailand som har det verst.

Mishandling og lønn som er så dårlig at gjelden de får med å få jobben aldri blir nedbetalt. Systemet for å få arbeid er det samme som benyttes av blant annet Apple.

Les også: Apple slutter med slaver

Et menneskeliv har ingen verdi

Undersøkelsen har fulgt innholdet i Purina Kjæledyrmat. Det har avdekket meget brutale arbeidsforhold med fisking og produksjonen av reker og annen sjømat.  Nestlé skriver som en kommentar til rapporten at alle som handler sjømat fra Thailand løper samme risiko.

Det stemmer, men store industrielle innkjøp gjøres til priser som er så lave at det umulig kan være basert på bærekraftig produksjon med normale arbeidsforhold og lønninger.

FN sitt arbeid mot slavearbeid påpeker at store internasjonale selskaper ikke kan gjemme seg bak sine underleverandører, men at de er direkte ansvarlig for hele sin verdikjede.

Holdes fanget av arbeidsgivere

Arbeiderne kommer fra Myanmar og Kambodsja. Formidlere forlanger penger for å skaffe dem jobb. Så holdes arbeiderne fanget på fiskefartøyer, i havner og på oppdrettsanlegg mens de arbeider for å betale tilbake mer penger enn de kan tjene, beskriver nyhetsbyrået AP.

Noen ganger er garnet for tungt, og arbeidere trekkes ned i vannet og forsvinner. Når noen dør, kastes han i vannet, forteller en burmesisk arbeider til Verité, organisasjonen som har undersøkt på vegne av Nestlé.

Les også: Vann er ikke en menneskerett

Lover å rydde opp

Næringsmiddelkonsernet lover å offentliggjøre rapportene og strategien for å rette opp. Alle potensielle underleverandører kommer til å bli pålagt å rette seg etter nye krav blant annet til menneskerettigheter.

«Tvangsarbeid og overgrep mot menneskerettighetene hører ikke hjemme i forsyningskjeden vår» sier Nestlés driftsdirektør Magdi Batato.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This