Skottland sier nei til uavhengighet

0
221

Et klart flertall av skottene har stemt nei til uavhengighet fra Storbritannia i torsdagens folkeavstemning. Nei siden, de som er for et samlet Storbritannia startet festen da resultatene begynte å komme inn i går kveld.

Mitt i all festingen i på nei siden og den mer dempede stemningen på ja siden har forståelsen for at landet er splittet begynt å melde seg. Det ser ut som om det samlende arbeidet allerede er igang. Festtaler og talene for anerkjenner nederlaget har en mye mer forsonende tone. Mange trekker frem at det er positivt med det enorme fokus som folkeavstemningen har ført med seg for Skottland sitt egenverd og det mulighetsnettet som landet har. Samtalene har gått mye rundt hvilket bidrag Skottland har i verden og hva de kan fortsette å bidra med.

Mange kommentatorer mener nå at de sterke følelsene og høy valgdeltagelsen nå kan taes med som en positiv kraft for fremtidens Skottland.

Av 32 valgkretser var det bare Bare i Glasgow, Dundee City, North Lanarkshire og West Dunbartonshire er det flertall for skotsk uavhengighet.

En som nå virkelig kan puste lettet ut er Statsminister i England David Cameron som hvis det hadde blitt til splittelse for alltid ville blitt husket som statsministeren som ikke klarte å holde Storbritannia samlet.

Cameron sendte ut en gratulasjons tweet tidligere i dag: I’ve spoken to Alistair Darling – and congratulated him on an well-fought campaign.

Valglokalene i Skottland stengte kl. 22 lokal tid torsdag kveld.  På stemmeseddelen sto spørsmålet: «Bør Skottland være et uavhengig land?», og skottene kunne krysse av for «ja» eller «nei»

tabola

No posts to display