tirsdag, november 30, 2021

Siste kravet for slukking av FM båndet oppfylt

Må lese

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det er uten tvil sterk vekst i digital lytting på radio og nå er myndighetenes krav om 50% digital lytting nådd i en undersøkelse gjort i perioden august til oktober.

Den magiske grensen er sprengt og tallet er 51%. Marius Lillelien radiosjef i NRK sier at når 51 % nå hører digital radio hver dag er det en klar melding fra publikum om de er med. Vi digitaliserer radioen fordi vi ønsker å gi hele landet et mer mangfoldig radiotilbud. Lytterne har tatt i bruk de nye kanalene våre enda raskere enn vi hadde turt å håpe på.

Digital lytting har vokst fra 47 prosent i forrige kvartal. – Vi har i lang tid sett en veldig positiv utvikling i digital radiolytting. Nå gleder vi oss over å ha nådd en ny, viktig milepæl. Slike tall inspirerer oss i det videre arbeidet med å tilby mer innhold til flere lyttere fram mot FM-slukkingen i 2017, sier Trygve Rønningen, administrerende direktør og sjefredaktør I P4-gruppen. DAB-nettet er riksdekkende med 22 radiokanaler.

Med lytting på 51 prosent er Norge ett skritt nærmere FM-slukking i 2017. Myndighetene har satt fem krav som må være oppfylt innen 2015, for at slukking kan finne sted fra 2017.

 

– Det er opp til Kulturdepartementet å vurdere kravene, men vi er svært optimistiske da mye tyder på innfrielse av alle krav, sier Ole Jørgen Torvmark i Digitalradio Norge, med referanse til Medietilsynets slukkerapport som ble sluppet tidligere i høst.  Torvmark sier til F7 at med 51% digital bruk blant de daglige radiolytterne viser at Norge er i rute for FM slukking i 2017. Forklaringen er god dekning, mange kanaler og skurrefri lyd.

52 prosent av alle husstander har nå minst èn DAB-radio, ifølge undersøkelsen. Norge ligger an til å bli det første land i verden som slukker FM-nettet. Mange land følger utviklingen i Norge. Lytterandelen ble også offentliggjort onsdag morgen på en internasjonal digitalradio-konferanse i Roma, med delegater fra 30 nasjoner.

- Advertisement -

Siste nytt

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år med Black Friday som fenomen,...

Det lengste stedsnavnet i verden har 85 bokstaver

Innbyggerne i Mamungkukumpurangkuntjunya-bakken i Australia trenger litt tålmodighet med å lære å stave navnet på hjembyen deres. Hver...

Videoautomater tar fullstendig av

Det er lenge siden vi satt på en skjerm og fulgte store firkanter bevege seg sakte fra en side til en annen...

More Articles Like This