Du husker kanskje James Bond på besøk på en klinikk øy for syke og gamle ble fiske og yngre ved å stjele fra de unge. Om få år kan du kjøpe piller som gjør det yngre uten å måtte ta livet av noen.

Det er ingen hvem som helst som kan fortelle dette. Professor i Genetikk David Sinclair, kåret av Time Magazine til en av verdens mest innflytelsesrike personer har klart å snu aldringen til mus og er nå klar for å gjøre det samme med mennesker.

SInclair sammen med kolleger ved Harvard og UNSW (universiteter i Australia) har gjennomført kliniske studier på mus og har nå gått over på mennesker

Årsaken til at de kan det allerede er å det kun handler om naturlige ingredienser.

Studiene ‘ stoppet aldring gener og startes på nytt ungdoms gener ved hjelp av naturlig forekommende proteiner og molekyler, «sier forskerne i en pressemelding.

Vi har funnet gener som styrer hvordan kroppen kjemper mot alderdommen, og hvis du slår dem på riktig måte, kan det ha en svært kraftig effekt, selv reversere aldringsprosessen – i hvert fall hos mus så langt, sier David Sinclai .

Vi ga dem musene et molekyl som vi kaller NMN, og det viste aldringsprosessen helt etter en uke med behandling i musklene, og nå vi ser på alle muligheter til å slå alle aldringsprosesser, sier han.

Den vitenskapelige gjennombrudd kan brukes til medisin og for å gjenopprette ungdommelighet i humane celler, skriver forskerteamet.

Vi har faktisk gått fra mus og humane studier. Det har vært noen kliniske studier rundt om i verden, og vi håper at vi vil finne ut om det fungerer på mennesker i løpet av få år. Vi vil gjerne se mange bruker disse molekylene til å forebygge sykdom og aldring, slik at de kan leve lengre og sunnere, sier Sinclair av studier.

Han vil også gjerne en dag bruke sin oppdagelse på samme måte som antibiotika.

Noen sier at det er som å spille Gud. Men hvis du spør folk på antibiotika for 100 år siden, ville de sannsynligvis ha sagt det samme, sier David Sinclair .

David Sinclair , ble professor i genetikk i 1999 og har mottatt en rekke internasjonale priser og æresbevisninger .

f7.no -> adds
tabola