lørdag, april 17, 2021

Se mamma, der er en tyv som betaler med penger

Må lese

Samtiden er kåret ÅRETS TIDSSKRIFT 2020

Årets vinner har vært viktig lesning i 130 år, men i stadig nye versjoner. Under dagens redaktør...

Sinnataggen på bedringens vei

Noen idioter forsøkte i forrige uke å sage av ankelen til Sinnataggen i Vigelandsparken i Oslo. -...

En helt ny type skrekkserie

Hva skjer på den gamle fabrikken dypt inne i de svenske skogene? 6. juni har Viaplay-originalen Dystopia premiere,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Når de mest råtne menneskene på jorda, finansfolk rykker ut og advarer mot noe er det all grunn til å følge nøye med.  Hvis du lurer på hvorfor så mange banker har sluttet å ha penger i banken er det fordi det koster dem mye penger. I Norge i dag er prislappen for Cash 1,2 milliarder i året. Kort derimot tjener de penger på.

DNB stenger kontorer over hele landet og sparker 600 ansatte, samtidig som de presenterer rekord resultater. Det har ingen sammenheng er argumentet, det er bare det vi kunder ønsker. Vi får selvsagt et høna og egget spørsmål i hva vi ønsker. Alle tjenester som inkluderer et besøk i bank har blitt så dyre at du må være idiot for å benytte deg av de.

Å ta ut penger av banken blir stadig dyrere litt dyrere, vi tvinges til å bruke kort i alle sammenhenger. Og gud forby om du skulle være så dum å ville veksle valuta eller ta ut penger i et annet land, da svir det skikkelig.

Hvis du bruker cash er du en kriminell og en stor kriminell er du hvis du bruker en 1000 lapp.

Problemet er at det rett og slett ikke stemmer, og det blir ikke sant selv om et samlet bank Norge står og roper at det stemmer. Klar vi har alle sett mafiafilmer hvor de slemme narko baronene har hauger med sedler, men sannheten er at hvis pengene skal hvitvaskes må det en bank med i bildet.

I Norge i dag er det ca. 50 milliarder kroner i kontanter og myndighetene sier de bare har kontroll på ca. 50 %. Hva mener de med kontroll egentlig? Det at myndighetene ikke vet hvor mange mynter du har i et syltetøyglass på kjøkkenet eller om du har gjemt vekk 500 kroner i en skuff sammen med noen Euro fra siste ferie, betyr ikke at det er kriminelle penger.

Verdens største kriminelle handlinger inkluderer banker og elektroniske penger ikke omvendt. Det å ta bort penger vil ikke på noen måte redusere kriminalitet, det er rett og slett en myte. De kriminelle bruker akkurat samme argument som bankene om kontanter, det er for dyrt å transportere og lagre. Både transport og lagring er enda dyrere for de kriminelle enn for bankene, de må nemlig gjøre det i det skjulte, nei da finnes det veldig mange mer effektive måter å håndtere verdier.

Ved jevne mellomrom får vi høre at penger, altså fysiske penger er på vei ut til fordel for kort og elektronisk betaling, som regel er det best å bruke kort, men ting skjer av og til med kort og da er det veldig greit å ha litt cash i bakhånd.

Gode digitale bankprodukter vil fortsette å redusere behovet for kontanter, men slutt å peke i feil retning. De som bruker kontanter er ikke kriminelle og bør heller ikke gis den merkelappen.

Betaler du med kort bil den informasjonen tilgjengelig for andre, bankene sier de ikke ser på kontoene, men de har mulighet, alle som jobber i en bank kan med letthet gå inn på din konto og se hva du gjør med dine penger.  Innimellom må det være lov å ha noen hjemligheter, om de så er å kjøpe en øl for mye eller å gå på strippeklubb.

Kontanter bør bestå lenge enda.

- Advertisement -

2 COMMENTS

Siste nytt

Samtiden er kåret ÅRETS TIDSSKRIFT 2020

Årets vinner har vært viktig lesning i 130 år, men i stadig nye versjoner. Under dagens redaktør...

Sinnataggen på bedringens vei

Noen idioter forsøkte i forrige uke å sage av ankelen til Sinnataggen i Vigelandsparken i Oslo. - Politiet mener at gjerningsmennene kan...

En helt ny type skrekkserie

Hva skjer på den gamle fabrikken dypt inne i de svenske skogene? 6. juni har Viaplay-originalen Dystopia premiere, en skrekkserie om en gruppe...

Bli bedre kjent med Formel 1 stjernene

I årets sesong er det 10 lag som deltar og de skal konkurrere over 23 runder. - Det er noen store endringer...

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter. Den aller første flyvningen går...

More Articles Like This