Ulovlige kriger skyld i strømmen av flyktninger

0
186

Politiske initiativ kan tyde på at Europa har begynt å skjønne at skylden for strømmen av flyktninger ikke kan legges på ofrene, men på terroristene skapt av en rekke ulovlige kriger. Giverlandskonferansen i London startet med at Norge ga 10 milliarder til Syriaflyktninger i løpet av de neste 4 årene. Også andre land bidrar nå med penger, denne gangen så det monner.

Rasisme og hat er på fremmarsj over hele Europa, den store givergleden bunner i kunnskapen om at hvis ikke flyktningproblemet reduseres kraftig vil brunskjortene overta fullstendig.

Skaden har allerede skjedd, vi har gått til krig mot flere land uten at det er sanksjonert i folkeretten, oppveksten av ISIS og andre sterke terrorgrupper er resultatet. Selvsagt bruker de flykninger som et middel for å oppnå det de vil, nemlig et massivt hat mot muslimer i Europa. ISIS defineres som en trussel mot verden av FN, ikke bare på grunn av seg selv, men de mottiltak og konsekvenser det kan føre til. ISIS kan bare vinne hvis vi erklærer hellig krig mot muslimer.

I mellom flyktningene er det forbrytere av ulike slag, desperate mennesker, menn med et dårlig menneskesyn og syn på kvinner og ja, medlemmer av ISIS og andre terrorister. Vi blir med rette sinte og sjokkerte over voldtekter og voldshandlinger.  De som ufører handlingene er ansvarlige ikke 1,6 milliarder muslimer. Kollektiv avstraffelse er bare noe totalitære regimer holder på med, dit ønsker vi ikke å komme. Vi kan lære av fantomet som er tøff mot de slemme og grei mot de snille. Vi er tøffe og urimelige også mot de som ikke fortjener det.

Overgrep har vært en del av krigføring i uminnelige tider, å tenke at ISIS skulle avstå fra det er i beste fall naivt.

12687802_10153523707219582_6815808032485727479_n

Strømmen av flytninger er et alvorlig problem også for oss som skal ta de imot, men det ligger også en lærdom i dette som nå begynner å synke inn. Vi må aldri under noen omstendighet gå til krig som ikke er sanksjonert i folkeretten. En lærdom som Europa og nesten hele resten av verden hadde etter andre verdenskrig.

Alle var enige om «aldri mer», istedenfor å krige skulle verdens folk samhandle og gjennom vennskap, handel og kultur være i stand til å løse konflikter som tidligere hadde ledet til krig. Menneske rasen hadde kommet lenger, vi var utviklet forbi krig. Vi skulle nå gå inn i en epoke med fred som skulle vare for alltid.

Krig var et onde som skulle sanksjoneres av FN som siste utvei og med konsensus i sikkerhetsrådet, også dette midlertidig inntil alle på jorden hadde skjønt vanviddet med krig.

Ulovlig krig basert på en løgn

Interne etterretningsrapporter er nå frigitt i USA og de viser med all tydelighet at årsaken til krigen mot Irak var basert på en løgn. Vi fant ingen masseødeleggelsesvåpen fordi de ikke fantes, noe USA var klar over før de lurte med Europa på krigen som neste ruinerte USA og sørget for dannelsen av ISIS.

Med bibelen og demokrati i hånd har USA med støtte fra Europa startet den ene ulovlige krigen etter den andre.

Hat fører til mere hat

I barnehagen lærer barna om konsekvens, årsak – virkning. Denne kunnskapen har Europeiske ledere glemt. En voldsspiral som bare fortsetter hvis vi ikke hopper av, det eneste krig gjør er å legge grobunn for mer krig.

Resten av verden ser på Europa med stor undring og redsel på fremveksten av fremmedfrykt og rasisme.  Europa har meget dårlig erfaring med å hate enkeltgrupper også i Norge, i forkant av andre verdenskrig støttet ca 1/3 av oss nazistene.  Kreftene som er i gang nå for å få oss til å hate muslimer er de samme, retorikken også. De er mindre verdt enn oss.

De som startet krigene sitter ikke i fengsel eller husarrest, mange er fortsatt i maktposisjoner med mulighet for å begå samme kriminelle handling igjen. Det er de som er roten av problemet, vi bør krevet juridiske sanksjoner og påtale av statsledere for grove brutt på folkeretten.

Vi lar dem slippe unna med massemord. Når flykninger står på døra vår og flykter fra helvete på jord er det et sekundærproblem, skapt av oss selv. Primærproblemet er de ulovlige krigene.

Listen med tvilsomme kriger er lang

Krigene i det tidligere Jugoslavia, Afghanistan, Irak, Libya, Syria og Ukraina, samt dronemord i Pakistan, Somalia og Jemen, pluss hemmelige militære operasjoner i Mali, Niger og Elfenbenskysten har alle medvirkning fra Europa. Storbritannia og Frankrike i særdeleshet har vært mest fremtredende i gjennomføring av USA-ledede NATO-militære intervensjoner, både åpne og skjulte, som i Libya og Syria.

De utallige millioner av mennesker på flukt over hele Sentral-Asia, Midtøsten og Afrika er et direkte resultat av europeisk militarisme i forbindelse med at av Washington har ønsket det. Selv den franske intervensjonen i Mali og Sentral-Afrika Republikken er tvilsom etter folkeretten. Begge ble lansert uten FNs sikkerhetsråds resolusjoner.

Libya representerer kanskje det mest skjerpende tilfelle av ulovlig krig utført av NATO og europeiske medlemmer, deriblant Norge, Danmark, Nederland, Italia, i tillegg til Storbritannia og Frankrike. Sammen med USA, disse landene har brutt et FN-mandat til å bombe Afrikas mest velstående og stabile land til en blodig ruin. Tusenvis av sivile ble drept i syv måneder US-EU blitzkrieg, som kulminerte i den brutale drapet på lederen Muammar Gaddafi.

Tro ikke det stopper der, nå er en militær intervensjon rett rundt hjørnet i Syria og emst trolig også Libya.  Selv de landene som ikke har vært direkte ramme av militæraksjoner har fått med seg at det nå er en lovløs Gateway til Europa, så nå strømmer det flykninger fra land som Eritrea, Sudan og Kamerun.

Europa er i ferd med å bli fiendtlig for flykninger ikke bare hos rasistiske utgrupper som brenner asylmottak, patruljerer gatene og angriper utlendinger men også regjeringer med det Danske vedtaket om å beslaglegge eiendeler fra asylsøkere. Vår egen europarådsleder Torbjørn Jagland rykket ut og fordømte avgjørelsen som brudd på menneskerettighetene.

Land som Ungarn, Slovenia, Polen og Østerrike er stenge sine grenser. Enda tidligere mer åpen Tyskland og Sverige er å begrense inntaket av flyktninger og sender mange tilbake til der de kom fra.

Denne uken var det også rapportert at asylsøkere i Storbritannia blir tvunget til å bære fargerike armbånd i orden for dem å kvalifisere for matutdelinger, dette gjør de lett synlige for overgripere og det er rapportert om flere tilfeller av vold.

Flommen av muslimer mest unge menn fra Nord-Afrika og Midt-Østen skaper problemer.

Flommen av sex overgrep i tyske og svenske byer utført av «arabiske utseende unge menn» har bidratt til en ytterligere økning i rasisme og et en forverring av situasjonen for flykninger.

Et fransk magasin lagde nettopp en tegneseriestripe som skildret den lille syriske gutten som døde av drukning, når han blir voksen, sier tegneserien vil han være en voldtektsmann. Familien til den døde gutten følte seg naturlig nok ikke trygge i Europa heller og har nå fått asyl i Canada.

Det er også flyktninger som er «terrorist sympatisører». Etter de jihadistiske terrorangrepene i Paris 13. november, har det vært en dramatisk økning i anti-muslimske hat overgrep rapportert i Storbritannia og Frankrike. Paris-terrorister var infiltrert med horden av syriske flyktninger i Europa.

Vårt virkelige fokus bør være på hvorfor og hvordan disse jihadistene dro til Syria i første omgang. Og i årsaken til at millioner av mennesker som blir fordrevet fra det landet.

 

tabola

No posts to display