tirsdag, mars 9, 2021

Arbeidsledigheten nærmer seg norgesrekord

Må lese

Dårlige tider for innbruddstyver

De fleste er hjemme i disse dager, og tyvene har dårlige tider. Det bekreftes av nye tall...

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstremt forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Mens vi venter på høyere oljepris så øker antallet arbeidsledige jevnt og trutt. Det er nå helt trygt for bedriftsledere å sparke ansatte og kutte lønninger for nå er det krise, men tydeligvis ikke krise nok for at regjeringen setter inn ekstraordinære tiltak.

«Vi har fått signaler om at politikken har begynt å virke, norsk eksportnæring har bedrede forhold på grunn av lav kronekurs. Vi har en stigende arbeidsledighet på som følge av lavere investeringer på grunn av lav oljepris, vi kommer ikke til å gjøre noe nå, flyktningene koster så utrolig mye. Med dagens sysselsettingstall innrømmer vi at det er mer akutt»

Tidligere har vi satt inn krisetiltak på mye lavere ledighetstall enn det vi har nå, krisen er i høyeste grad reell. Det rare er at det virker ikke som om noen bryr seg. Kan årsaken til det være at de som mister jobben i alle år har tjent mer enn oss og mye mer enn de fortjener.

Å sitte stille i båten er ikke omstilling

Det er samme årsak til høy arbeidsledighet som det er til lav kronekurs, nemlig lav oljepris. Regjeringen burde bestemme seg, enten ta æren for begge deler eller innrømme at de ikke har noen misjon og at Norge driver rundt avhengig av strømmene i verdenshavene.

Det er nesten ingen som snakker om det faktum at vi har 127 000 arbeidsledige i Norge i dag, det er rett under rekorden fra bankkrisen på 135 000.  Regjeringen peker med rette på lavere investeringer på grunn av lavere oljepris og en varslet effektivisering i oljebransjen.

Det grønne skriftet er foreløpig mest en spøk, de forpliktelsene som ligger i resultatet fra Paris møtet i høst tolkes allerede i løsere termer og med en tro på at ting skjer av seg selv eller at det rett og slett ikke er noe problem. Noen andre kommer til å finne opp noe som gjør at målene nås.

Bare det siste året har 30 000 norske oljearbeidere mistet jobben og et utall utenlandske gjestearbeidere.  De reiser hjem igjen og med det tar de med seg kunnskap som kunne vært avgjørende i nettopp å få til det grønne skriftet alle snakker om. Vi må slutte å se på miljø som et problem, men som en mulighet.

Viktig at tiltak settes i gang umiddelbart, og i et omfang som monner, vi kan bygge miljøvennlig infrastruktur, fornye og forbedre eksisterende bygningsmasse og forskjønne landet.

Toer sine hender

127 000 arbeidsledige og regjeringen venter fordi omstilling tar tid. Omstilling krever aksjon ikke sofasitting. Det at vi ikke kan gjøre noe med arbeidsledigheten er bare tull, Norge er et av verdens rikeste land med flere tusen milliarder på bok og en rekke oppgaver som ikke løses.

Regjeringen har gjort sitt valg at det ikke er så nøye med høy arbeidsledighet, vi har det fortsatt mye bedre enn land det er naturlig å samarbeide oss med, både Hellas og Marokko har høyere ledighet enn oss.

- Advertisement -

Siste nytt

Dårlige tider for innbruddstyver

De fleste er hjemme i disse dager, og tyvene har dårlige tider. Det bekreftes av nye tall...

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstremt forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten har vi gitt fra oss...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. - Det er selvsagt coronaen som...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London rett etter du faktisk har...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO! I fjerde sesong av...

More Articles Like This