Schibsted halter videre

0
39
Illustrasjon som skal på journalistisk vis fortelle om en vanskelig tid

Sett i forhold til oss her i F7 er Schibsted fortsatt forholdsvis store med en omsetning første kvartal på 3,65 milliarder kroner med 3,40 milliarder kroner samme kvartal i fjor.

Også driftsresultatet er ned, første kvartal endte på 480 millioner kroner, en markant nedgang fra samme kvartal i fjor hvor resultatet var 594 millioner kroner.

Vi ønsker å strekke ut en olivengren og foreslår at neste års tv aksjon går til Schibsted som gjennom aviser som VG og Aftenposten bærer stolte journalistiske tradisjoner inn i en moderne tidsalder.

Vi foreslår også boder med salg av rømmevafler, det er utrolig populært og ikke minst fryktelig godt.

Les: Den desiderte ener i Formel 1 sliter skikkelig

– Denne nedgangen er hovedsakelig drevet av høyere investeringer i år, som er et klart valg da vi er sikre på at dette vil sette oss i enda bedre posisjoner, sikre vekst og øke verdien over tid, sier administrerende direktør Kristin Skogen Lund i en børsmelding fra selskapet.

Selskapet skriver videre:

For alle nyhetsmediene melder selskapet om økt lesertrafikk.

– News Media så en betydelig økning i trafikken på grunn av krigen i Ukraina som fungerer som en påminnelse om viktigheten av nyhetsmedier generelt, og av den objektive, trofaste og ofte farlige rapporteringen som våre medier gir, sier Skogen Lund.

Nedskrivningen gjøres for at verdien skal reflektere Adevintas børsverdi 31. mars. Selskapets verdi har mer enn halvert seg det siste året.

Les på Popidol: Mai ser imponerende ut for Netflix, Disney+, HBO Max og Paramount+

Den voldsomme nedskrivningen reflekterer også Schibsteds resultat som ender negativt på 13,4 milliarder før skatt.

I regnskapet går det fram at VG hadde en omsetningsøkning på 12 prosent, opp fra 456 millioner kroner i første kvartal i fjor til 511 millioner i årets første kvartal. Svenske Aftonbladet hadde en omsetningsøkning på 6 prosent. For begge løssalgsavisene rapporterer Schibsted om økte inntekter fra betalende lesere og fra digital annonsering.

For andre kvartal på rad velger Schibsted å skrive ned verdien på eierandelen i det internasjonale rubrikkselskapet Adevinta. I fjerde kvartal i fjor ble verdien på investeringen nedskrevet med 20 milliarder kroner, mens avskrivningen for første kvartal i år er en verdireduksjon på ytterligere 13,5 milliarder kroner.

Les på Sporten: Ikke i tvil om at han har sett tidenes beste midtstopper

tabola

No posts to display