Samsung tilbake på mobil tronen

0
120

Samsung tapte markedsandeler i 2014, Galaxy S5 klarte ikke å begeistre nok til at de klarte å holde seg på salgstoppen. iPhone kom grusomt tilbake etter å ha vært i en bølgedal og billigere mobiler fra Kina fikk flere funksjoner. Huawei har spist godt inn på Samsung sine markedsandeler med gode og rimeligere smarttelefoner. Smartklokker som var forsøkt som det nye store har ikke blitt det og kan forklare noe av nedgangen i 2014.

Nå ser det ut som om Samsung er i ferd med å klatre på toppen av pallen igjen med to meget populære telefoner, i hvert fall ut ifra forhånds omtale og bestillinger.

Samsungs neste toppmodeller Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge får mye presseomtale og strålende kritikker, nettstedet GSMArena melder om strålende forhåndssalg, vesentlig mer enn tidligere modeller.

Ekstremt forhåndssalg

Det totale antall forhåndsbestillinger av Galaxy S6 og S6 Edge ha kommet opp i 20 millioner. Av disse skal 15 millioner ha bestilt den vanlige utgaven, mens fem millioner har forhåndsbestilt den litt dyrere Edge-utgaven med de buede kantene. Til sammenligning solgte S5 i 12 millioner eksemplarer i løpet av de første tre månedene etter lansering.

GSMArena har en beregningsmodell ut ifra forhåndssalg som sier at Samsung sitt salg av Galaxy S6 kan selge over 46 millioner enheter i løpet av året.

Andre har satt anslagene enda høyere. Som GSMArena meldte tidligere har markedsforskningsselskapet DRAMeXchange lagt frem en rapport hvor det beregnes at Galaxy S6 vil selge i hele 55 millioner eksemplarer innen utgangen av 2015. Ifølge DRAMeXchange har S6 lykkes i å begeistre publikum med sine spesifikasjoner og funksjoner.

tabola

No posts to display