onsdag, desember 9, 2020

Samarbeid for trygge toaletter

Må lese

Senator foreslår Maradona skal ta plassen til gentleman med bart

Argentina er fortsatt i sorg etter Diego Armando Maradona døde for to uker siden, bare 60 år...

Slutt på IKEA-katalogen etter 70 år

I løpet av de siste årene har IKEA blitt mer digital og tilgjengelig, og tatt til seg...

Hva skjer hvis forskere finner ut at Covid-19 ikke kommer fra Kina?

Du kan i en artikkel i Forskning skrevet av rådgiver i Veterinærinstituttet Bryndis Holm lese at det...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Rent vann og ordentlige sanitære forhold er en menneskerett. Likevel dør et barn hvert andre minutt av sykdom forårsaket av dårlige sanitærtjenester, hygiene og drikkevann.

Målet med UNICEFS vann-, sanitær- og hygieneprogrammer er å oppfylle barns rett til gode levekår og god helse. Folk skal få tilgang på trygge og rene toaletter. Vi må stoppe spredningen av vannbårne bakterier som forårsaker sykdom. UNICEFS globale sanitære programmer har bidratt til at over 1,3 milliarder mennesker har fått opplæring i adferdsendrende sanitærprogrammer.

Les på Sporten: Alle har vel lyst til å lære å spille UEFA Champions League hymnen

– Vi trenger konkrete og innovative løsninger på problemet med hvor folk går på toalettet, ellers svikter vi millioner av våre fattigste og mest sårbare barn, sier Sanjay Wijesekera, som leder UNICEF’s globale vann-, sanitær- og helseprogrammer.

Essensielt at alle bidrar

For UNICEF er det veldig viktig med samarbeidspartnere fra næringslivet. UNICEF har mange forskjellige programmer, og tilstedeværelse over 190 land. Støtten fra merkevarer og næringsliv gjør dette økonomisk og praktisk mulig.

Les: Disse fire leder årets TV-aksjon

Samarbeider med Domestos for bedre toaletter.

Samarbeidet mellom Unilevers merkevare Domestos og UNICEF begynte allerede i 2012. I løpet av disse seks årene har programmet gitt mer enn seks millioner mennesker forbedrede sanitærforhold. Mer enn 75 000 barn har fått rent vann og toalettfasiliteter på skolen sin.

– Vi i Domestos er veldig stolte av å kunne samarbeide med UNICEF i denne saken. På globalt nivå har Domestos et mål om å hjelpe 25 millioner mennesker med tilgang til rene og trygge toaletter, innen 2020. Vi i Domestos er eksperter på toalettrenhold og –hygiene. Derfor er dette et naturlig og perfekt program å engasjere seg i, forteller Richard Düring i Unilever Norge.

Bidra i det daglige

Når du skal rengjøre ditt eget toalett, kan du hjelpe UNICEF i arbeidet med å sikre rene og trygge toaletter verden over. Kjøper du en flaske Domestos, donerer du samtidig 1 krone til dette arbeidet. Slik kan alle bidra litt, selv i noe så hverdagslig som toalettvask.

 

Om kampanjen

Domestos og Unilever støtter UNICEF i arbeidet med å bedre sanitærforhold i verden.

Domestos og Unilever Norge donerer 1 krone til UNICEF for hver solgte flaske med Domestos, merket med UNICEF-etikett og vil globalt i 2018 donere minimum 21,5 millioner kroner.

Siden 2012 har samarbeidet hjulpet mer enn 6 millioner mennesker til rene og trygge toaletter.

Over 75.000 barn har fått bedrede sanitærforhold i skolen.

Domestos og Unilevers samarbeid med UNICEF er en del av Unilevers bærekraftplan (USLP)** og har som mål å hjelpe 25 millioner mennesker med tilgang til rene og trygge toaletter, innen 2020.

- Advertisement -

Siste nytt

Senator foreslår Maradona skal ta plassen til gentleman med bart

Argentina er fortsatt i sorg etter Diego Armando Maradona døde for to uker siden, bare 60 år...

Slutt på IKEA-katalogen etter 70 år

I løpet av de siste årene har IKEA blitt mer digital og tilgjengelig, og tatt til seg nye måter å få kontakt...

Hva skjer hvis forskere finner ut at Covid-19 ikke kommer fra Kina?

Du kan i en artikkel i Forskning skrevet av rådgiver i Veterinærinstituttet Bryndis Holm lese at det er satt sammen en internasjonal...

Tenerife er Spanias første smarte turistøy

Tenerife har utnyttet lavkonjunkturtiden under Covid-19 pandemien godt, noe som har resultert i utnevnelsen "Spanias første smarte turistøy".  Kåringen er...

Airbus: Om fem år har vi utviklet et fly som bruker hydrogen

Den europeiske flyprodusenten Airbus skjønner det haster å levere grønnere fly og har gitt seg selv en frist som er ti år...

More Articles Like This