Jefferson Airplane vokalist har gått bort

0
283
Signe Anderson i harmonisk sang med Marty Balin

Snakker du med noen som er skikkelig gamle skryter de muligens på seg at de var tilstede på Woodstock festivalen i 1969. – En spørreundersøkelse gjort av gjort av New York Times for noen år siden så fant de ut at hvis alle som svarte positivt på spørsmålet : Var du på Woodstock ? så ville det ha vært over 30 millioner mennesker der bare fra USA.

Noen som beviselig var der var det amerikanske rockebandet Jefferson Airplane hvor de blant annet fremførte Somebody to Love:

Les på Popidol: Her er NRK P3s nye musikksjef

Alt skulle deles på 60 tallet, slik også med band, det var proppfullt av bandmedlemmer så det var litt vanskelig å holde oversikt. Alle var vokalister i skjønn harmoni. En som definitivt var med var vokalist Marty Balin som også var en av de som stiftet bandet. Jefferson Airplane må ikke forveksles med Jefferson Startship som også Balin var en del av. Bandet ble splittet i to hvor den andre halvdelen dannet bandet Hot Tuna.

En talsperson for Marty Balin har idag informert om at han døde på torsdag, 76 år gammel. – Her er de fra tidlig 70 tall, funky og hårete.

Jefferson Airplane, som blant annet er kjent for låter som «White Rabbit» og «Somebody to Love». Han sto også bak hitene «Hearts» og «Atlanta Lady».

Balin er det tredje bandmedlemmet som har gått bort. 28. januar 2016 døde tidligere gitarist og vokalist Paul Kantner av organsvikt. Samme dag døde også bandets første kvinnelige vokalist, Signe Anderson.

 

Jefferson Airplane hadde sitt utgangspunkt i San Francisco, og var en eksponent og pionerer for psykedelisk rock.

De ble dannet i 1965 og definerte den såkalte San Francisco-sounden, de brøytet vei og var først av San Franciscos Bay Area bølgen som oppnådde internasjonal suksess.

De var hovedattraksjoner ved tre av de mest berømte amerikanske rockefestivalene på 1960-tallet: Monterey (1967), Woodstock (1969) og Altamont (1969), og den første Isle of Wight-festivalen (1968) i England. Deres gjennombruddalbums i 1967, Surrealistic Pillow, er rangert blant de mest innflytelsesrike innspillinger for epoken «Summer of Love». To sanger fra dette albumet, «Somebody to Love» og «White Rabbit» er på listen til magasinet Rolling Stone over de 500 største sangene gjennom alle tider.

Den klassiske besetningen til Jefferson Airplane, fra oktober 1966 til februar 1970, var Marty Balin (vokal), Paul Kantner (gitar, vokal), Grace Slick (vokal), Jorma Kaukonen (førstegitar, vokal), Jack Casady (bass), og Spencer Dryden (trommer). Gruppa brøt opp i 1972 og delte seg i to band: Hot Tuna og Jefferson Starship. Jefferson Airplane ble innlemmet i Rockens æresgalleri i 1996 og ble gitt Grammys årspris for livslang prestasjon i 2016.

tabola

No posts to display