Og Murdoch et av verdens største mediekonsern i det andre. Han er stand up komiker og har vært med i flere komedier, blant annet nyinnspillingen av Arthur for noen år siden. Det som startet med en liten kommentar fra Russell Brand sin side om hvordan Murdoch gjemmer unna penger i utenlandske selskaper har eskalert til full krig.

Russell Brand som vanligvis snakker om sex og hvor mye man kan drikke i løpet av kort tid har tydeligvis våknet opp og funnet ut at internasjonale selskaper med Rubert Murdoch i spissen gjemmer unna penger og har snakket om dette på sitt internettshow «The Trews»

– De vet at hvis de angriper meg, så blir ikke de store sakene diskutert. Saken er at store selskaper unngår skatt mens vanlige mennesker blir skattet ihjel.  «The Sun» (Eid av Murdoch) sier at det er folkets avis. Det er den ikke.sun

Han sier videre at de internasjonale selskapene har brukt og bruker mengder med penger for å få lovgivning som gjør det enklere å lure unna penger.

Dette har fått The Sun til å reagere og har ved to anledninger satt Mr Brand på sin førsteside og omtaler han som ikke morsom. Akkurat det er vi enige i, men poenget slipper de likevel ikke unna. For at de gjemmer unna penger og bruker penger på lobby virksomhet er omtalt ved flere anledninger.

Pent bilde
Pent bilde

The Sun fortsetter og sier at Mr Brand selv driver med skattesnusk i forbindelse med betaling av sin husleie som visstnok også er satt opp som arbeidssted uten at de nødvendige regler for det er fulgt. Regner med at de har hørt på en eller annen samtale for å få den informasjonen.

Mye av bygrunnen til den finanskrise som vi har rett bak og muligens også foran oss er kraftig deregulering av finansmarkedene, noe som gjør det nesten umulig med myndighetskontroll. Det er dette mange internasjonale selskaper bruker penger på politikere for å få ytterligere deregulert.

f7.no -> adds
tabola