lørdag, februar 26, 2022

Reisen går til……..

Må lese

Slik kommer du i gang med sports betting

Sports betting har blitt mer og mer populært de siste par årene, så hvis du er blant...

USAs kvinnelandslag får likelønn og etterbetalt millioner

USAs kvinnelandslag i fotball har inngått forlik med det amerikanske fotballforbund på 24 millioner dollar og et...

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder...

Karibia, The Windward Islands.

Samlet sett passer øyene i den østlige delen av Karibia inn i alle menneskers forventninger om hva en «sydhavsøyopplevelse» skal inneholde. Blendende hvite sandstrender, krystallklart turkist vann, fabelaktige jungelaktige regnskoger, sol fra skyfri himmel, svalende lange kvelder og et tilbakelent tempo.

Hver for seg har øyene en individualitet som etterlater seg helt særegne inntrykk. Noen av stedene er pittoreske flate koralløyer med en omkransende sandstrand mens andre øyer har høye fjelltopper der fossefall, jungel og putrende vulkaner dominerer terrenget.

PENTAX Image DIGITAL CAMERA

Kulturelt er øyene hybrider med tydelige innslag av Vest Afrikansk-, Engelsk-, Fransk- og Nederlandsk kultur med noen innspill av Dansk og Irsk.

Hele denne østlige gruppen av øyer, som også kalles The Windward Islands, strekker seg over 1000km fra Anguilla i nord til Trinidad og Tobago i sør. Selv om det er mulig, spesielt for de som har litt ekstra tid å brenne av, å øyhoppe alle øyene i en reise, så vil det anbefales å nyte mindre deler av dette vakre stykke av de Karibiske øyer av gangen.

Som man kan forvente tilbyr disse øyene et hav av opplevelser fra indiske curry roties i en liten rumshop på stranda på Bequia etter en lang dag med seiling eller en fransk croissant med fersk espresso på en gatekafé på Martinique etter heftig shopping. Tenk deg en dykketur i noen av de vakreste og mest spektakulære undervannsformasjonene i verden for så å oppleve en karnevalfylt storgate i Hillsborough på Carriacou.

Carriacou karneval 1 Carriacou karneval 3

Selv har jeg hatt gleden av å reise til disse øyene ved noen anledninger og opplevd forskjellige deler av øygruppene hver for seg og samlet. Uansett hvor og når man måtte finne på å reise til Karibia, enten det er etter endt studie, som en lang kjærlighets reise, som pensjonist eller rett og slett med familien og hele skokken av unger under armen, vil disse øyene etterlate seg et varig inntrykk som man kan hente frem i kalde og mørke høstkvelder. Det er et hav av opplevelser og det er et mangfold av kulturelle inntrykk og mennesker som få andre steder.

For å finne ut mer og å være forberedt på reisen gå inn på www.bokkilden.no Her vil du finne alle de reisehåndbøkene du trenger for å være utrustet til den gode reisen. Jeg vil selv anbefale Lonley Planet serien og The Rough Guide serien.

- Advertisement -

Siste nytt

Slik kommer du i gang med sports betting

Sports betting har blitt mer og mer populært de siste par årene, så hvis du er blant...

USAs kvinnelandslag får likelønn og etterbetalt millioner

USAs kvinnelandslag i fotball har inngått forlik med det amerikanske fotballforbund på 24 millioner dollar og et løfte om lik lønn som...

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder kroner. "Oppkjøpet...

Les dette før du begynner med sports betting

Det å ha forskjellige hobbyer og aktiviteter er noe som gjør hverdagen litt bedre, og avhengig av hva interessene våre er, er...

Sting selger musikken sin

Nå kan trolig Sting alene redde hele regnskogen for selv om ikke beløp er offentliggjort sitter han trolig igjen med vanvittig mye...

More Articles Like This