søndag, mars 7, 2021

Reisen går til……..

Må lese

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstrem forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London...

Karibia, The Windward Islands.

Samlet sett passer øyene i den østlige delen av Karibia inn i alle menneskers forventninger om hva en «sydhavsøyopplevelse» skal inneholde. Blendende hvite sandstrender, krystallklart turkist vann, fabelaktige jungelaktige regnskoger, sol fra skyfri himmel, svalende lange kvelder og et tilbakelent tempo.

Hver for seg har øyene en individualitet som etterlater seg helt særegne inntrykk. Noen av stedene er pittoreske flate koralløyer med en omkransende sandstrand mens andre øyer har høye fjelltopper der fossefall, jungel og putrende vulkaner dominerer terrenget.

PENTAX Image DIGITAL CAMERA

Kulturelt er øyene hybrider med tydelige innslag av Vest Afrikansk-, Engelsk-, Fransk- og Nederlandsk kultur med noen innspill av Dansk og Irsk.

Hele denne østlige gruppen av øyer, som også kalles The Windward Islands, strekker seg over 1000km fra Anguilla i nord til Trinidad og Tobago i sør. Selv om det er mulig, spesielt for de som har litt ekstra tid å brenne av, å øyhoppe alle øyene i en reise, så vil det anbefales å nyte mindre deler av dette vakre stykke av de Karibiske øyer av gangen.

Som man kan forvente tilbyr disse øyene et hav av opplevelser fra indiske curry roties i en liten rumshop på stranda på Bequia etter en lang dag med seiling eller en fransk croissant med fersk espresso på en gatekafé på Martinique etter heftig shopping. Tenk deg en dykketur i noen av de vakreste og mest spektakulære undervannsformasjonene i verden for så å oppleve en karnevalfylt storgate i Hillsborough på Carriacou.

Carriacou karneval 1 Carriacou karneval 3

Selv har jeg hatt gleden av å reise til disse øyene ved noen anledninger og opplevd forskjellige deler av øygruppene hver for seg og samlet. Uansett hvor og når man måtte finne på å reise til Karibia, enten det er etter endt studie, som en lang kjærlighets reise, som pensjonist eller rett og slett med familien og hele skokken av unger under armen, vil disse øyene etterlate seg et varig inntrykk som man kan hente frem i kalde og mørke høstkvelder. Det er et hav av opplevelser og det er et mangfold av kulturelle inntrykk og mennesker som få andre steder.

For å finne ut mer og å være forberedt på reisen gå inn på www.bokkilden.no Her vil du finne alle de reisehåndbøkene du trenger for å være utrustet til den gode reisen. Jeg vil selv anbefale Lonley Planet serien og The Rough Guide serien.

- Advertisement -

Siste nytt

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstrem forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. - Det er selvsagt coronaen som...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London rett etter du faktisk har...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO! I fjerde sesong av...

Berit Kjøll beklager at Johann Koss ikke stiller til gjenvalg

Idrettspresident Berit Kjøll beklager at 2. visepresident i idrettsstyret, Johann Koss ikke ønsker å stille til gjenvalg på idrettstinget 2021.

More Articles Like This