Industrigiganten Nokia som i sin storhetstid hadde over halvparten av alle verdens mobiltelefoner sov i timen da smarttelefonen kom. Da de våknet trodde de at det lureste var å satse på egen plattform og ikke benytte Android. Tabbe nummer to og den var fatal. For 6 mnd. siden ble Nokia solgt til Microsoft og det lå i kortene at nå snart ville det bli slutt på Nokia telefoner.

De nye telefonene til Microsoft skal hete Lumia, Nokia er ute og ingen nye telefoner vil få det navnet.

Det er på Facebook nyheten sprer seg og avsender er franske Nokia, de skriver at de snart skrifter navn til Microsoft Lumia. Microsoft har bekreftet at andre land vil følge etter, men de sier ikke nøyaktig når. Arbeidet med å fase ut Nokia er i full gang, Apper bytter navn og linker og nettsider skifter url.

Siste Nokia telefon noen sinne ser dermed ut til å bli Nokia Lumia 830, nå vil Nokia entusiaster trolig gå mann av huse for å sikre deg denne og sette den i glassmonter.

For til tross for at selskapet har jobbet med navnendring en stund, er det ikke mange ukene siden de lanserte nye Nokia-telefoner, Nokia Lumia 730 og Nokia Lumia 830.

Nokia som selskap forsvinner ikke helt, det er fortsatt virksomhet, men bare ikke mobiltelefoner, selskapet arbeider fortsatt med nettverk og infrastruktur og har gjennom salget til Microsoft og andre eiendeler som er solgt unna fått en bedre økonomisk plattform og fornyet interesse for de mange tusen patentene som ligger i selskapet og er nå klare for å satse positivt fremover igjen.

Det er likevel lite trolig at det tidligere enorme industrikonsernet noen sinne vil reise seg til gamle nivåer.

f7.no -> adds
tabola