Rafa Nadal om forberedelsene til den siste sesongen av karrieren

0
15
Rafael Nadal (Twitter)

Rafael Nadal ble sist sett på banen 18. januar i Australian Open. Åtte måneder har gått siden den gang, og spanjolen har fortsatt ikke kommet tilbake til kampen. Skadet og kort tid etter operasjonen bryter Rafa Nadal tausheten. I et intervju med Moviestar snakket han om helsetilstanden og forberedelsene til 2024-sesongen, som blir den siste i karrieren.

Da Rafael Nadal kom til Australia for Australian Open i januar i år, startet han turneringen som forsvarende mester. Dessverre viste det seg allerede i andre runde at spanjolen ikke ville forsvare tittelen. Spanjolen pådro seg en hofteskade og tapte kampen. På det tidspunktet håpet spanjolen å komme tilbake til kampen etter noen ukers behandling. I dag vet vi at dette ikke skjedde. Skaden var så alvorlig at Nadal måtte avslutte sesongen. Han har ikke spilt på åtte måneder nå. Klarte han å komme seg etter skaden?

– Lever jeg uten smerte? Nei, den ene foten gjør mye vondt til tider, den lar meg ikke leve i fred, og noen ganger er det vanskelig for meg å gå ned trappene i mitt eget hjem. Nå er det bedre, la oss si, med kontrollert smerte – innrømmet Nadal.

Les: En stor skandale

Nadal annonserte sesongavslutningen i slutten av mai, like før Roland Garros, hvor han vant 14 ganger. Han kunngjorde da at han la racketen til side foreløpig, stoppet all trening og fokuserte på en fullstendig tilbakestilling av kroppen fordi kroppen hans sluttet å reagere på behandlingen. Da annonserte spanjolen at kroppen allerede var så ødelagt av skader at 2024-sesongen ville bli hans siste sesong i proffkarrieren. Så i sommer ble Nadal operert på en skadet hofte og en gammel fottilstand. Spanjolen så ut til å komme tilbake til form da han kom tilbake til trening i slutten av august. Virkeligheten er imidlertid annerledes.

Les: Operaen må kutte kostnader

– Jeg øver uten å bevege meg, uten å treffe ballen og jeg kan ikke engang løpe i den hastigheten jeg er vant til, men jeg må være forsiktig og behersket hele tiden. Jeg trener tre ganger i uken i 40 minutter, røpet Nadal.

Betyr dette at vi ikke vil se Nadal i 2024?

– De olympiske leker i Paris i 2024 ville vært en fin avslutning på karrieren min hvis jeg føler meg bra. Jeg tror at 2024 sannsynligvis vil være mitt siste år, som jeg sa før, men jeg kan ikke bekrefte dette 100 prosent. Timeplanen min kan endre seg hvis jeg føler at jeg faktisk har en sjanse til å vinne Roland Garros. – sa Nadal.

tabola

No posts to display