Jeg er spesielt begeistret for den offisielle forklaringen på dødsfallet til den 61 år gamle oligarken Yuri Voronov. Han var drept «i et oppgjør mellom forretningspartnere»

Siden invasjonen av Ukraina i slutten av februar har nå syv søkkrike oligarker i toppstillinger i ledende russiske selskaper blitt funnet døde. – Alle har ulike, mer eller mindre troverdige forklaringer.

Døden til Yuri Voronov passer perfekt inn i det bilde vi har sett på film i årevis om hvordan russiske lever (og dør). Den velstående forretningsmannen som har nære bånd til Putin ble i følge Daily Mail funnet flytende i svømmebassenget sitt skutt i hodet i sitt fasjonable hjem i en forstad til St. Petersburg mandag. – Ved hans side lå en pistol.

Les: Dani Alves er ferdig i Barcelona, kan stå på motsatt banehalvdel 7. august

Voronov var toppsjef for en underleverandør til den russiske energimastodonten Gazprom. Det russiske etterforskningsteamet at oligarken Voronov er blitt drept «i et oppgjør mellom forretningspartnere».

I den forbindelse har hans kone fortalt myndighetene at han hadde fortalt henne at han ble svindlet for mye penger av partnere.


De mange dødsfallene blant russiske superimperier har satt i gang spekulasjoner. Begikk de selvmord fordi de er deprimerte over vestlige sanksjoner, noe som blant annet betyr at de får frosne midler og beslaglegger deres gigantiske yachter?

Ifølge den offisielle tolkningen dreier det seg i flere av sakene om nettopp selvmord, men eksplosjonen av ‘selvmord’ blant eliten har gitt opphav til spekulasjoner om hvorvidt den russiske staten har hatt en finger med i spillet.

Les: Pepe Reina, keeperen med 394 kamper for Liverpool, signerer med klubben som ga Klopp et skikkelig støkk

f7.no -> adds
tabola