Posten hyller korpsmusikerne

0
144

Det er et sikkert vårtegn når musikkorpsene titter fram mellom den råtnende snøen og det blir ikke 17. mai uten et skolekorps. I år fyller Norges Musikkkorpsforbund 100 år og det markerer Posten med et eget frimerke!

Spjelkavik skolekorps fra  Ålesund  og Kampen Janitsjar fra Oslo er korpsene som er valgt som motiver på de to frimerkene som kom ut i dag, fredag 20 april. De er plukket ut blant til sammen 1600 korps som i disse dager ligger i hardtrening for høysesongen.

– Ingen kan tenke seg 17. mai uten korpsmusikk. I hundre år har korpsbevegelsen skapt glede og vært en viktig hobby for hundretusenvis av norske gutter og jenter. For mange er hobbyen blitt livsvarig, og for noen også et yrke, sier konsernsdirektør Gro Bakstad  i Posten.

De to korpsene som er blitt frimerkemotiver er blant veteranene i forbundet. Spjelkaviks skolekorps feirer sitt 65-årsjubileum i 2018, mens Kampen Janitsjar ble etablert alt i 1929.

Begge korpsfrimerkene har verdi Innland, og kan dermed brukes på vanlige brev opp til 20 gram i Norge.

Klarer du ikke å vente på 17. mai kan du altså allerede nå kjøpe et frimerke med korpsmusikere på. Det er trykket opp litt over 1 million frimerker av denne typen.

Hva er Norges Musikkorps Forbund?

Norges Musikkorps Forbund (NMF) er Norges største organisasjon for musikkorps. Organisasjonen med hovedkontor i Bergen har omtrent 60 000 medlemmer og 40 fast ansatte. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er Norges Musikkorps Forbunds høye beskytter.

NMF er en av de største kulturorganisasjonene i landet, og samler både brassband, janitsjarkorps og drilltropper, og har både skole-, ungdoms- og amatørkorps som medlemmer. Forbundet arrangerer årlig en rekke Norgesmesterskap, både for amatørkorps og skolekorps.

 

……………………………..

Bestill Blålinker. Kommersielle linker er en perfekt måte å bygge søkeverdi

Pluss Bilpleie er en komplett leverandør av bilpleietjenester i Oslo

Trenger du en etterforsker med erfaring fra Politiet – Jan Arnt Skjolde 

F7.no mange over, ingen ved siden

Sjekk ut oddsen i neste kamp

tabola

No posts to display