Hvis Therese er så god, hvorfor bruker hun da pomade?

0
301

Det er stor oppstandelse, spesielt i Sverige nå som Therese Johaug er tilbake. Hun mistet OL sesongen på grunn av at hun forsøkte å helbrede sine såre lepper. 

Nå ble ikke Skarverennet comeback for hun, rennet ble avlyst på grunn av dårlig vær, nå må vi vente til neste sesong. Ekspertene sier hun er sterkere enn noen gang før og at hun kommer til å vinne alt, absolutt alt. – Vi gleder oss til det begynner å snø igjen og heier på Therese.

Les på Sporten: TV2 har sneket ut informasjon om skilandslaget

Therese Johaug er bedre fordi hun har smurt pomade på leppene.  Det er en hemmelighet alle i Norge vet om, men som ingen har fortalt til svenskene. Et tynt lag med pomade gjør at du blir du raskere, har du trent hard og smører pomade på leppene etter du kommer tilbake restituerer du fortere og dessuten brukt riktig vil pomade hjelpe deg til å holde lengre. Når jeg bruker pomade føler jeg meg fantastisk.

ADVARSEL: Daglig bruk av pomade kan føre til avhengighet og at den «naturlige» vanningen av leppene forringes.

Det er selvsagt tull, ingen har noen gang vunnet en konkurranse på grunn av pomade, eller fordi noen har blandet konserveringsmiddel i kebabbkjøttet. Alle sitter stille og lar dopingjegerne ture frem og stadig stramme inn reglene og med det livsgleden og kraften til idretten, ingen sier noe på grunn av redselen for å bli utestengt.

– Jeg var overbevist om at dopingreglene skulle dekke de tingene som gir deg en fordel fremover andre, juks som gjør at du vinner.

Her snakker Therese Johaug om gleden ved å komme tilbake: 

 

Aftenposten hjelper ikke, det må være mulig å skille mellom de som aktivt går inn for å jukse og de som er uheldige.  Avisen satte opp Therese Johaug på svartelista sammen med en gjeng av langrennssportens verste dopere. De viser igjen at de er på feil side av historien, så det er ikke spesielt overraskende de gjør det igjen.

 

Mer avhengig av leger enn Michael Jackson  

Det er et meget kompleks og omfattende regelverk som krever at man passer på, de norske langrennsutøverne på toppen har et team som backer dem og likevel gjøres det feil. – Det er få som er uenige i at juksere skal taes, men slik det er i dag virker det ekskluderende. Når en toppidrettsutøver sitt opplegg minner om det de aller største stjernene har med et stort medisinsk apparat rundt seg til enhver tid kommer andre land og mindre idretter til kort.

Det urimelige i Johaug saken burde føre til at vi ser nærmere på innholdet og utførelsen av dopingreglene. Vi bør ha et intenst fokus på å ta jukserne. Vi bør ta utøvere som Ivan Draco, ypperlig portrettert av Dolph Lundgren i Rocky. Vi har ikke lyst på utøvere som er»dyrket» frem på et laboratorium.

Hva med å ha fokus på det som gir effekt og som er skadelig. Slik det er nå blir det millimeter mål på alt, det driver kostnadene på idrett opp i været slik at det ikke er mulig for talenter uten et stort apparat å konkurrere.

Listen over stoffer som befinner seg på dopinglisten blir stadig lengre og mange av de tingene som befinner seg der mener myndigheter verden over er helt ok at vi finner i maten vår, i våre medisiner og velvære produkter.  Jeg venter bare på neste utøver som utestenges fordi vedkommende har brukt Asan intimsåpe eller Colgate tannkrem. (aner ikke hva de inneholder og har lever ikke lenge nok til å gidde å undersøke).

Jeg har tre forslag til endringer av dopingreglene:

1. Gjør listen vesentlig kortere og at den bare inneholder ting som virker konkurransevridende og er skadelig.

2. Lag et system hvor det er mulig å få tilgivelse ved feil, slik som med førerkort hvor man får prikker for mindre overtredelser.

3, Redusert kontrollrutinene for de som ikke doper seg og istedenfor benytt moderne teknologi så man kan bli mer målrettet i sine tiltak. Når Facebook og alle med big data uten problemer kan identifisere sannsynlige rasister og hvem som er glade i pepperoni klarer de utmerket å luke ut jukserne.

Det er de som doper konsekvent og med overlegg jukser man skal ta

Selv har jeg valgt å ikke bli toppidrettsutøver, jeg er ikke spesielt begeistret for sprøyter og leger, dessuten gidder jeg ikke forholde meg til drittsekker.

……………………………..

Bestill Blålinker. Kommersielle linker er en perfekt måte å bygge søkeverdi

Pluss Bilpleie er en komplett leverandør av bilpleietjenester i Oslo

Trenger du en etterforsker med erfaring fra Politiet – Jan Arnt Skjolde 

F7.no mange over, ingen ved siden

Sjekk ut oddsen i neste kamp

tabola

No posts to display