«Poor Things» vant Gulløven i Venezia

0
7

En stilren og absurd britisk film vant Gulløven på filmfestivalen i Venezia. «Poor Things» vant prisen for beste film da filmfestivalen i Venezia ble avsluttet lørdag.

Poor Things er en steampunk- svart komediefilm fra 2023 regissert av Yorgos Lanthimos etter et manus av Tony McNamara. Den er basert på 1992-romanen med samme navn av Alasdair Gray , og har Emma Stone i hovedrollene sammen med Mark Ruffalo , Willem Dafoe , Ramy Youssef , Christopher Abbott og Jerrod Carmichael. Handlingen følger en ung viktoriansk kvinne som, etter å ha blitt gjenopplivet av en vitenskapsmann etter hennes selvmord, stikker av med en utsvevende advokat for å legge ut på en odyssé av selvoppdagelse og seksuell frigjøring.

Les: Keanu Reeves vil lage «John Wick 5», men det er et problem

Amerikanske Cailee Spaeny (25) vant prisen for beste kvinnelige skuespiller for sin tolkning av Priscilla Presley i filmen «Priscilla». Beste mannlige skuespiller ble landsmannen Peter Sarsgaard (52), som vant prisen for sin rolle som en demenssyk mann i filmen «Memory».

Den japanske filmen «Aku wa sonzai shinai» («Evil Does Not Exist») vant sølvbjørnen for nest beste film.

Den 80. internasjonale filmfestivalen i Venezia har pågått siden 30. august og ble avsluttet med prisutdeling lørdag kveld.

Siste: Paul Pogba tatt for doping

tabola

No posts to display