onsdag, mai 5, 2021

Plastposen – en norsk tragedie.

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Gunnar Norheimhttp://www.f7.no
Student, håndverker, kunstner

Plastposen – et drama i utallige akter.

Plastposen, dere. Vi har fått en sak av største betydning! Det er nesten så man må be om stillhet når dette dramaet i vårt samfunn skal belyses.

Jon Skolmen spilte forresten i en film om plastposen en gang. Det var en komedie. En ganske morsom komedie, faktisk. Men dette er noe annet. Dette er ikke komedie, det er alvor. Plastposen. Det svimler for meg. Blir det Sivposen? Eller blir det Hareideposen? Media strides. Folk er usikre. Man vet ikke hva slags skittent spill som ligger bak plastposeavgiften. Hva slags hestehandel som ble gjort i regjeringskontorenes dunkle belysning i sene nattetimer. Hvem kom med forslaget? Hvem var enig? Var det silkestrømper og mystiske fiolinkofferter innvolvert? Folk intervjues. Blikkene flakker og ser vi ikke svetteperler på Hareides panne? Det stilles deror kritiske spørsmål, det skrives artikler, det graves, kommenteres og det twittres. Før hele den usmakelige suppa deles på sosiale medier. Plastposen til kr.1,50 blir en stor sak.

I mellomtiden sendes unger ut av landet med nidkjært norsk politi ved sin side. Unger, som har bodd i Norge i to år. I tre år. I fire år. I fem år. I seks år. I syv år. Unger som er født i Norge. Det er nokså taust om det. En og annen opprørt forelder. En og annen fortørnet skribent. Men media? Nei. De er nemlig opptatt med plastposen. Hvorfor det?

Fordi plastposen selger aviser. Det gjør ikke saker om asylpolitikk. Vi er sant og si lei av hele greia om ungene som tvangssendes ut av landet. Kan de ikke bare bli borte så slipper vi maset, tenker vi. Det angår oss jo uansett ikke. Ikke som saken om plastposen.

For den angår oss. Hver gang vi drar på butikken, og trenger en handlepose. Derfor er saken om plastposen viktig for den enkelte nordmann, mens tvangsutsendelser av barn som har bodd årevis i landet, ikke er det. Plastposeavgiften angår vår lommebok. Det er snakk om over en krone. Derfor er det en stor sak.

Vel, en del synes faktisk ikke saken er så stor. En krone er tross alt et nokså lite beløp. Selv om det blir stort bare de er mange nok. Men for journalistene dere. De som strever med å få oppmerksomhet omkring seg selv, er det annerledes. De vet at sånt som dette selger. De vet at det kommer til å bli delt. De er jo ikke dumme. De har en avis som trenger å bli kjøpt. Derfor kjører de frem saken med blodig alvor, og skaper en forestilling om at saken om plastposen og avgiften er viktig.

Det er den velfødde norske journalistens og kommentatorens skjebne. Å bli korrumpert av de billige poengene og den betydningsløse saken for salgstallenes og oppmerksomhetens skyld. Derfor er kritikken fra de som egentlig skal være kritiske mer som en høyball. Den er stor javisst, oppblåst vil noen si, og den er rund, og ligger heeeelt stille langt ute på jordet.

En ny norsk klassiker er født og tusen nyttige idioter er satt på saken. Plastposen med den nye avgiften har blitt til en tragedie og hovedrollen spilles av norske mediehus. Noen bør absolutt få en Amanda for prestasjonen. Spent.

Terningkast syv.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This