Petter Stordalen sponser Friends Arena og bytter navn Strawberry Arena

0
15

Det er sveriges svar på Ullevål Stadion som får norsk sponsoir. Friends Arena i Stockholm er både hjemmebanen for landslaget og AIK. – AIK blir forøvrig mer og mer norsk med Henning Berg og hovedtrener og Thomas Berntsen som sportsdirektør.

For drøyt tolv år siden betalte Swedbank rundt 150 millioner svenske kroner for navnerettighetene. Storbanken ga imidlertid navnet til anti-mobbeorganisasjonen Friends.

Les: Premier League-rival klar til å kaste seg over en av Newcastles største stjerner

Ved årsskiftet gikk avtalen ut og nå har Stockholm Live, som driver arenaen og eier navnerettighetene, funnet en ny løsning.

«Dagens bransje» rapporterte først at fra og med 12. juli i år endrer Friends Arena navn til Strawberry Arena.

«Det nye navnet, Strawberry Arena, symboliserer opplevelser og mangfold. Dette blir en arena med rom for energi, pågangsmot og entusiasme. Her skal de beste konsertene være, fotballfans skal heie og gråte her og det skal være plass til alle», sier Stordalen i en pressemelding.

«Strawberry ønsker å fortsette å skape et sted for de største møtene, opplevelsene og øyeblikkene i Sverige og Norden sammen med Stockholm Live. Vi er utrolig stolte over at arenaen får navnet Strawberry Arena.»

Johan Mägi, kommersiell leder i Stockholm Live, er fornøyd med løsningen:

– Strawberry er en drømmepartner for oss, og deler Stockholm Lives lidenskap for hosting og å være best på å levere opplevelser, sier Mägi og fortsetter:

– Med Strawberry får Nordens største arena en langsiktig og sterk samarbeidspartner, og sammen vil vi kunne utvikle tilbud til alle de som kommer til Stockholm og Solna for å virkelig oppleve sport, musikk og møter sammen med andre mennesker.

Carl Oldsberg er leder for digital utvikling i Strawberry:

– I juli skifter arenaen navn til Strawberry Arena og det er en stor milepæl for vår gruppe og vår historie i Sverige. De fleste ser på oss som et hotellselskap, men vi tilbyr alt fra små opplevelser som krydrer hverdagen til «once in a lifetime»-opplevelser. Med Strawberry Arena skal vi skape minneverdige møter og spre budskapet om at mangfold i verden er like viktig som mangfold i opplevelser.

Friends og deres arbeid mot mobbing vil fortsatt være representert på arenaen, heter det i pressemeldingen. Gjennom en ny samarbeidsavtale utvides organisasjonens engasjement også til Stockholm Lives øvrige arenaer.

Avtalen med Strawberry er verdt «godt over 100 millioner SEK» totalt, skriver DI. Strawberry er en av Skandinavias største hotellkjeder. Petter Stordalen er selskapets eier og gründer.

Les på Sporten: «Hans indre klokke er ikke så velutviklet»

tabola

No posts to display