Premier League-rival klar til å kaste seg over en av Newcastles største stjerner

0
262
Eddie howe må innse at noen av de største profilene tvinges ut av klubben. (foto: newcastle, twitter)

Vi har sett det før og vil se det igjen. Når klubber sliter økonomisk eller må ta det tunge nedrykket, står større klubber klare for å plukke opp de største stjernene. Hos Newcastle er det alt annet enn eiernes pengebinge eller potensielt nedrykk som er problemet, men et sett regler med forkortelsen FFP.

Financial Fair Play regler. Denne uken kom en reality check for Newcastle-supporterne. Etter overtagelsen i 2021 har de saudiarabiske eierne sørget for at det har blitt mye å glede seg over på St. James’s Park etter så altfor mange sesonger med sportslig krise og konflikt mellom eier Ashley og supporterne. Store investeringer i troppen ga Newcastle den tidligere så umulige Champions League-billetten. Nå kommer regnskapet for satsingen.

F7: Brasils ansettelse av ny landslagstrener skriker: «Vi venter på deg, Ancelotti»

Eierne kan sprøyte inn milliarder uten å merke det, men med Financial Fair Play-reglene, må penger tjenes for å kunne brukes. Underskuddet for forrige sesongs regnskapsår var på over 70 millioner pund. Selv med 39 prosent i økt omsetning må Newcastle nå ta grep for å tilpasse seg FFP-reglene.

På torsdag gikk Newcastle-direktør Darren Eagles ut og sa salg av profiler i troppen kan bli nødvendig.

SPORTEN: Lokalavisa i Manchester bekymret for at Antony-tabben gjentas på Old Trafford

En av de store profilene er Alexander Isak. Den svenske landslagsspilleren sto på ønskelista hos Arsenal-manager Mikel Arteta, sommeren 2022, der det ble planlagt en gjenforening mellom Ødegaard og Isak. Svensken endte hos Newcastle.

Hos manager Eddie Howe har svensken denne sesongen levert solide 9 scoringer på 15 Premier League-kamper, totalt 13 mål på 22 kamper, ifølge Footballtransfers gjør Arsenal seg klar for et fremstøt i sommerens overgangsvindu. «Gribbene» gjør seg klare.

ENGELSKE KLUBBER: Liverpool har fått sin Solskjær

tabola

No posts to display