PC salget øker, her er de seks største

0
111

Analysefirmaet Gartner lager lister på alt av teknologi også hvem som er verdens største innen ulike kategorier.  Med så mye oppstyr hver kan Apple lanserer noe skulle man kanskje tro av Mac er verdens største PC produsent også.

PC salget har nå snudd oppover igjen samtidig som tablet har nådd taket og begynt nedturen. Det er vel hip som happ for Apple i og med at de både selger PCr og Tablet, men det er ikke tilfelle. De er fortsatt verdens største på Tablets (Samsung har nå kommet med en ekstrem utfordrer i de nye lanseringene Galaxy Tab serien, disse har kneppet inn på Apple sin ledelse, blant annet med ekstrem gode skjermer med Amoled teknologi), men de er bare på 6 plass i verden når det gjelder PC. Dette ifølge Gartner. IDC som også er et analysebyrå har Apple på en 6 plass.

Hva som stemmer får vi først ved resultatfremleggelsene. Noe av grunnen til PC sin økning er at funksjonaliteten til PC/LAP Top er fortsatt god, samtidig som nye modeller ofte inkluderer de samme mulighetene som finnes i Tab.

Verdens største PC produsent er kinesiske Lenovo, de solgte 14,5 millioner enheter siste kvartal. Og selskapet som også selger mobiltelefoner går så det griner.

På andreplass på listen begynner HP seg, med Dell og Acer på de neste plassene. Gartner og IDG er uenige på de neste plassene som da Asus og Apple kniver om. En femteplass på listen innebærer omtrent 5 millioner solgte enheter siste kvartal.

  1. Lenovo
  2. HP
  3. Dell
  4. Acer
  5. Asus / Apple

Denne artikkelen er skrevet på en HP maskin uten at det skulle ha noen betydning for innholdet.

tabola

No posts to display