Nå er det 1,9 millioner DAB radioer i Norge

0
125
Advertisement

Nå har digitalradioundersøkelsen for tredje kvartal kommet og halvparten av alle husstander har minst en DAB radio.

Ole Jørgen Torvmark daglig leder i Digitalradio Norge er veldig fornøyd og sier det er en stor milepæl som nå er nådd når over 50 % av landets husstander oppgir at de har en eller flere DAB radioer.

Tilbudet både på lokale nett og riksdekkende nett er stort og økende og tallene nå er stabilt gode ikke bare for antall radioer, men også for lytting. 47 % av de Norske radiolytterne hører daglig på digitalradio.

Dette tallet må være 50% innen nyttår for at FM båndet stenges i starten av 2017 og ikke blir utsatt til 2019.

Den digitale bruken holder seg stabilt høy på 47 prosent. Sommeren, og spesielt gode somre som i år, betyr endrede lyttervaner. Radioene på hytta eller i båten er antagelig fremdeles FM-radioer og ikke de som først blir byttet ut i norske husholdninger. Radiolytting via internett går også ned på sommeren, forklarer Torvmark til Radioassistant

Antall DAB-radioer i norske husstander har økt med nesten en kvart million i tredje kvartal. Det er kun fjerde kvartal i fjor som har hatt en større vekst. Nå er det mer enn 1,9 millioner DAB-apparater i Norge.

Flere nordmenn har fått DAB i bilen siste året, andelen er nå 14 prosent opp fra 8 prosent i tilsvarende periode i fjor. Antall biler med DAB i Norge er 390 000. Den totale andelen norske husstander som har minst en DAB-radio økte fra 36 prosent til 50 prosent i samme periode.

Digitalradioundersøkelsen vil i tiden fremover bli rapportert oftere, antall intervjuer i undersøkelsen økes slik at tallene kan rapporteres månedlig i stedet for kvartalsvis.

Veksten i bruken av digitalradio er erfaringsmessig størst om høsten og vinteren, derfor føler vi oss trygg på at vi når kravet om 50 prosent digitale brukere innen nyttår, sier Torvmark.

 

tabola

No posts to display