mandag, desember 6, 2021

På tide å ta et oppgjør med sukker

Må lese

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Sukker kan best beskrives som diabetes, kreft, demens, depresjon, kviser, barnløshet, hjertesykdom og ekstremt avhengighetsdannende. Faktisk er raffinert sukker 20 ganger mer avhengighetsdannende enn kokain. Sannheten om sukker er ikke lykke, overskudd og venner slik som reklamen forteller, men et liv hvor alt blir tyngre.

Vi forbinder sukker med sex, en av Norges største sjekketjenester heter sukker, men mer sukker betyr for de aller fleste mindre sex.

Det er ingen som oppsøker legen med et problem som får svaret tilbake at du trenger å spise mye mer sukker og da spesielt raffinert sukker. Sukker i sin hviteste form er så strippet for næring utover søtsmaken at det ikke er noe igjen. Dette er gift og eneste grunn til at det benyttes til søtning fremfor sunnere alternativer er at det er ekstremt billig å produsere.

Vi spiser, eller rettere sagt drikker 22 teskjeer med sukker hver eneste dag, resultatet er overvekt, en rekke plager og sykdommer. For mange er sukker eneste årsak til en forminsket livskvalitet. Tallene er egnet til å skremme vettet av de fleste, men det virker som om myndighetene ikke skjønner problemet og har gjort raffinert sukker til en av de billigste tingene du kan handle.

Kjøper du billig mat eller drikke kan du banne på at det inneholder mye mer sukker enn de dyrere alternativene. Det som gjør det spesielt ille er at vi overfører vårt sukker sug til våre barn og det bare øker. Barn er nå oppe i 34 teskjeer om dagen. (Amerikanske tall, vi ligger litt under). Den gjennomsnittlige vekten har de siste 50 årene gått opp med nesten 20 kilo, men det er ikke vekten som er det verste, det som sliter på veldig mange er slapphet, problemer med søvn, økt sjanse for en rekke sykdommer som for en del har dødelig utgang.

Nesten en av fire tenåringer er har diagnosen pre diabetes noe de har fått gjennom inntak av sukker stort sett i flytende form. Disse unge menneskene vil utvikle diabetes 2 og en rekke andre sykdommer hvis ikke det skjer en endring. Målinger gjort i hjernen når vi spiser sukker viser en reaksjon som mest vinner om nyttårsaften, vi føler velvære en liten stund, for så å bli slapp og sliten igjen. Dermed må sukker tilføres på nytt og en sirkel som fører til avhengighet er opprettet.

For å komme ut av sirkelen må hvordan man tenker på mat endres og da kan det være lurt å starte med å bli kvitt den fysiske avhengigheten veldig mange av oss har til sukker.

Les denne artikkelen på Helsesjefen: 10 forslag for hvordan bli kvitt sukkersuget på 10 dager

 

- Advertisement -

Siste nytt

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

More Articles Like This